מתכונים

header-image

חטיפי עוף טבעוני

מתכון לחטיפי סויה פריכים, תורגם מהאתר www.ecurry.com

חטיפי עוף טבעוני ראשי
30 דקות
2 אנשים

חטיפי עוף טבעוני

מתכון לחטיפי סויה פריכים. מתאים כמנה עיקרית או כנשנוש כיפי!

הכנה:

  1. הרתיחו בערך 4 כוסות מים עם השום הכתוש והג'ינג'ר המגורר. ערבבו בפנים חצי כפית של מלח והוסיפו את חתיכות הסויה למים. כבו את האש, כסו את הסיר והשרו את החתיכות ל-15 דקות. לא יקרה שום דבר רע אם ההשרייה תימשך יותר מ-15 דקות, כל עוד אתם לא שוכחים אותם שם לכל הלילה 🙂
  2. הוציאו את הסויה מהמים ותנו להם סחיטה קלה. הם ישארו רכים, שימו אותם כרגע בצד.
  3. ערבבו את הקמח עם כוס אחת של מים וערבבו עד שהתערובת חלקה וללא גושים. חלקו את התערובת ל-2 חלקים שווים בשתי קערות עמוקות.
  4. הכניסו לקערה/שקית רב פעמית (Zip lock) את הקורנפלור
  5. ערבבו בקערה/שקית רב פעמית (Zip lock) את פירורי הלחם, הפלפל השחור, מלח ואבקת השום (+תבלינים אחרים שאתם רוצים להכניס). ערבבו אותם היטב
  6. הוסיפו את כל חתיכות הסויה לאחת הקערות עם תעברובת הקמח והמים. ערבבו אותם היטב עד שהחתיכות מכוסות בתערובת היטב מכל הכיוונים. הכניסו את כל החתיכות לקערה/שקית רב פעמית עם הקורנפלור וערבבו היטב עד שהם מכוסים בקורנפלור טוב מכל הכיוונים (במידה והשתמשתם בקערה – ניתן לעטוף בניילון נצמד ולנער).
  7. הוסיפו את חתיכות הסויה לקערה השניה עם תעברובת הקמח והמים. ערבבו אותם היטב עד שהחתיכות מכוסות בתערובת היטב מכל הכיוונים. הכניסו את כל החתיכות לקערה/שקית רב פעמית עם פירורי הלחם ותערובת התבלינים וערבבו היטב עד שהם יתכסו בהם טוב מכל הכיוונים (במידה והשתמשתם בקערה – ניתן לעטוף בניילון נצמד ולנער).
  8. חממו שמן במחבת. אמור להיות מספיק שמן על מנת לכסות לחלוטין את כל החתיכות. ניתן לדעת שהשמן חם מספיק לשימוש אם מטפטפים קורט פירורי לחם לשמן וניתן לראות ולשמוע את הטיגון עם בועות באופן מיידי. הוסיפו את החתיכות לשמן וטגנו אותם עד שהם זהובים. אם אתם משתמשים במחבת קטנה – עשו זאת בנגלות. לאחר הטיגון יש להניח אותם על מגבות נייר לספיגת שמן עודף.

להגיש חם בצירוף רוטב טעים!

חטיפי עוף טבעוניחטיף עוף טבעוני

 

הדפס מתכון

מצרכים

1.5 כוסות של חתיכות סויה

מים

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

מלח

0.25-0.5 כוסות קמח לבן

0.5 כוסות קורנפלור

1 כוס מים

מלח

פלפל שחור

אבקת שום

כל תבלין אחר כרצונכם (אופציונלי)

1 כוסות פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

 

רשימת קניות