מתכונים

header-image

טאקו ג'קפרוט

מתכון למילוי טאקו טבעוני מג'קפרוט. תורגם מאתר www.sunwarrior.com

30-60 דקות
2-4 אנשים

טאקו ג'קפרוט

טאקו ג'קפרוט מילויג'קפרוט הוא פרי נפוץ בדרום ודרום-מזרח אסיה. הטעם של הפרי הבשל מזכיר שילוב בין תפוח, מנגו, בננה ואננס. כשהם ירוקים הטעם שלהם דומה לשל עוף.

שיטת הכנה:

כדי להכין את המילוי שלנו לטאקוס, נתחיל בלהוסיף את השמן למחבת, ולחמם אותו לטמפ' בינונית-גבוהה. לאחר החימום, הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל נהיה שקוף, בערך 3-5 דקות. הוסיפו את הג'קפרוט וערבבו הכל ביחד. לאחר מכן הוסיפו את המיץ מהליים, סירופ המייפל, כמון, כוסברה, צ'ילי, קינמון ואת חומץ התפוחים. 

ערבבו את התערובת מעט, וסיימו את התהליך ע"י הוספת בירה (אפשרי בירה ללא גלוטן). הגבירו את האש לעצמת רתיחה מבעבעת, ולאחר מכן החלישו לעצמה חלשה-בינונית והשאירו את זה כך על האש בערך ל-25 דקות.

לאחר שרוב הנוזלים נספגו, הוסיפו מלח ופלפל והורידו מהאש.

קחו את הטאקו האהוב עליכם, מלאו אותו בתבשיל והוסיפו סלסה, גוואקאמולי וכוסברה. זה תחליף נהדר למילוי טאקו מסורתי שאפילו אוכלי בשר מושבעים יאהבו!

טאקו ג'קפרוט

הדפס מתכון

מצרכים

 

2 כפות שמן נייטרלי (חמניות במתכון)

1 בצל קצוץ

1 כף שום קצוץ דק

450 גרם ג'קפרוט חתוך לרצועות

מיץ מ-4 ליים

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית כמון

0.5 כפית כוסברה

1 כפית צ'ילי גרוס

0.25 כפית קינמון

0.5 כף חוץ תפוחים

330 מ"ל ליטר בירה (אפשר גם בירה ללא גלוטן)

מלח ופלפל לפי הטעם

רשימת קניות