פיצה ביתית עם גבינה טבעונית / עדי אביגד

אתמול בערב התכנסנו כדי לחגוג את יום המשפחה בבית הוריי.  החלטנו לעשות ערב פיצה למרות שידענו שזה יהיה ממש מאתגר כי מסביב לשולחן שלנו תמצאו – טבעונים, צמחונים, אוכלי כל, שומרי כשרות, אוהבי תוספות, שונאי תוספות ועוד. אז… 

ניפינו , גיבנו (as in שמנו גבינה), תוספנו (as in שמנו תוספות) ועשינו אחת בלי כלום לבררנים. 

פיצה זה סיפור אהבה בכל גיל. לפני שנים (שלא לומר רבות) הייתי עובדת באחת מהרשתות האיטלקיות ולמדתי את כל האמת על פיצה ! 

עד אז כל מה שהכרתי היה פיצה האט העבה והשומנית (מקסימום עם תוספת פטריות).  

אז שמעו מה למדתי:
  1. פיצה עבה זה פאסה
  2. הרבה גבינה זה מיותר
  3. לקרוא לתוספות בשמות איטלקיים ? 

להכין פיצה מהתחלה ועד הסוף זה ממש לא סיפור עקבו אחר ההוראות ומוזמנים להשתמש בקיצורי הדרך: 

ראשית- הבצק 

להכנת בצק איטלקי מושלם אפשר להשתמש בקמח לבן ושמרים יבשים 

להתפחה מיטבית –  צריך לתת לו לפחות שעה בחורף כדאי לשים מעל התמי 4, ליד מזגן או בתנור על חום ממש נמוך (40 מעלות). 

קיצור דרך: במקום להשתמש בקמח ושמרים – השתמשו בקמח שמרים (אני משתמשת בקמח שמרים לפיצה ופוקצ'ה של אוסם). 

שנית- הרוטב 
ניתן להכין רוטב עגבניות לפיצה מאפס עם שום, עגבניות טריות ותבלינים ממש בקלות (המתכון למטה)   

קיצור דרך: להשתמש ברסק עגבניות (לתבל אותו עם אורגנו ומלח) או הפתרון האהוב עליי – רוטב עגבניות מתובל לפיצה (אני משתמשת בשל יכין).

שלישית – הגבינה (שלא לומר הגבינשיו כי כמובן מדובר פה על גבינת קשיו) 

ניתן להכין גבינת מוצרלה מאפס לפי המתכון מטה 

קיצור דרך: להשתמש בכל גבינה קנויה שאתם אוהבים. אני הכי אוהבת להשתמש בגבינשיו של עדיקא לא רק בגלל שהיא טעימה בטירוף, אלא גם בגלל שניתן להוציא אותה ישר מהמקפיא ולגרד בקלות על הפיצה.

רביעית- התוספות

את כל הירקות מומלץ לקלות בתנור עם שמן זית ומלח לפני (בעיקר חצילים ופלפלים)

קיצור דרך: לפרוס דק דק את הירקות ולערבב אותם בקערה עם קצת שמן זית ומלח ואז לפזר על הפיצה .   

 

שילובים מוצלחים –  

פיצה פונגי – פיצה עם פטריות (שמפיניון יבואו פה טוב) ובצל (לבן או סגול) 

פיצה קרצ'ופי – פיצה עם ארטישוק ועגבניות מיובשות 

פיצה פפרוני-  נקניק סלמי ופלפל אדום 

פיצה בלקנית – חצילים וגבינה מלוחה 

 רוצו לנסות 

זמן הכנה
45 דקות (לא כולל התפחה)

לכמה סועדים
4-6

מצרכים ל- 2 פיצות דקות ומושקעות (ללא קיצורי הדרך)

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • כוס וקצת מים

לרוטב עגבניות 

  • 2 כפות שמן זית
  • 4-5 שיני שום כתוש
  • כף סילאן
  • כפית מלח
  • אורגנו ובזיליקום (כפית מיובש או חופן טרי)
  • 2 כפות רסק עגבניות

לגבינת הקשיו  

  • 100 גרם קשיו
  • 200 מ"ל מים
  • כף אבקת שמרי בירה
  • כפית וחצי חומץ תפוחים
  • חצי כפית אבקת שום
  • 3 כפות קמח טפיוקה
     

הוראות הכנה

לבצק : 

את כל הרכיבים של הבצק להכניס למעבד מזון ואת המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. ללוש במעבד מזון או ידנית כ 10 דקות . לשמן קערה להכניס אליה את הבצק לכסות עם ניילון נצמד ולתת לו לנוח ולתפוח לפחות שעה. 

לרוטב העגבניות : 

מקפיצים כמה שניות את השום בשמן זית. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כמה דקות נוספות. 
מוסיפים את שאר רכיבי הרוטב, מערבבים דקה נוספת ומסירים מהאש.

לגבינת מוצרלה קשיו: 

את הקשיו והמים טוחנים בבלנדר חזק עד שמתקבל חלב קשיו . אם הבלנדר שלכם מספיק חזק אין צורך בהשרייה של הקשיו. אם הוא לא חזק כדאי להשרות כ-4 שעות לפחות. 

לחלב הקשיו שמתקבל יש להוסיף את כל שאר המרכיבים ולתת ערבוב נוסף בבלנדר. 

את התערובת שמתקבלת יש להעביר לסיר נונסטיק ולבשל עד שמתגבש לסוג של יחידת בצק אחת. 

זה השלב בו צריך סבלנות. על אש נמוכה, לערבב כל הזמן שלא יישרף ושלא יווצרו גושים. 

את התערובת שהתגבשה יש להוציא מהסיר לקערה. 

שמתקרר קצת אפשר לפרוס ולפזר על הפיצה

(אם נשארה גבינה ניתן לשמור בקופסא עם מים ומלח כמה ימים) 

הרכבה: 

את הבצק שתפח לחלק ל2 לגלגל לכדור ולרדד עד לקבלת עיגול דק. 

למרוח שכבה נדיבה של רוטב עגבניות 

לסדר את התוספות שאוהבים 

לגרד/ לפזר גבינה שאוהבים 

 אפייה: 

בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, 20-30 דקות (תלוי בתנור) 

כשמוציאים מהתנור ממליצה לזלף עוד קצת שמן זית ולקבלת טוויסט חריף לפזר שבבי צ'ילי, טבסקו או סרירצ'ה. 

בתיאבון ?  

מוצרים הקשורים למתכון

17.90  ל- 250 גרם
29.90 
26.50 
8.90 
8.00  ל- 2 יח'
11.90  ל- 100 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לתושבי פתח תקוה והסביבה ברכישה מעל 299 ש"ח – קוד קופון free_shipping סגור

WhatsApp chat