מוקפץ עם טופו וירקות ירוקים / עדי אביגד

מי מפחד מטופו שיגיד אני ?

הרבה אנשים שמתקדמים לטבעונות חוששים להתנסות במטבח עם טופו וזה ממש חבל .  זה חומר גלם מדהים, טעים ומזין, שניתן לעשות איתו קציצות נימוחות, שניצלים קריספים, מקושקשת וסלט כמו ביצים וכמובן מוקפצים.

במתכון הזה אני משלבת כמה אהבות גדולות שלי במטבח:

  1. ירקות ירוקים
  2. אטריות
  3. איך לא – טופו

הטופו המוקפץ הוא רק חלק מהמתכון הזה אבל הוא לגמרי עומד בפני עצמו.

אני מוסיפה אותו על כוסמת מבושלת או אורז לבן, על סלט עלים או סלט ירקות או סתם מכינה ככה לנשנוש שאין לי זמן ובא לי משהו טעים.

אז מה חשוב לדעת ?

  1. טופו – הפעם השתמשתי בטופו קדיתא המעולה, הוא יצא כל כך רך וטעים ומושלם אבל כל טופו יעבוד. טופו רך צריך להקפיץ קצת יותר בעדינות כי הוא נוטה להישבר ועם טופו קשה אפשר להשתולל 🙂
  2. ירקות – ניתן להוסיף למוקפץ כל ירק שאתם אוהבים או שיש לכם בבית . אני אישית ממש אוהבת אותו עם ירוקים.
  3. אטריות – אפשר לעשות עם כל סוג של אטריות אורז, שעועית או בלי אטריות בכלל ולאכול ככה או עם אורז לבן. אני אוהבת להכין עם אטריות בטטה שמצאתי שאני ממש אוהבת את המרקם שלהן והן מתאימות גם לנמנעים מגלוטן .

רוצו להכין 🙂

זמן הכנה
60 דקות

לכמה סועדים
6

מצרכים

  • 300 גרם טופו
  • 200 גרם אטריות בטטה (מושרות במים ומוכנות לפי ההוראות ע"ג האריזה)
  • 150 גרם בוטנים קלויים

למרינדה:

  • 2/3 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • כף גדושה חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

ירקות וירוקים:

  • מארז אפונה סינית
  • 1-2 זוקיני ירוק חתוך לחצאי ירח
  • ראש בקצ'וי חתוך גס
  • שני ראשי ברוקולי מפורק וחלוט
  • 2 גבעולים של בצל ירוק פרוס

הוראות הכנה

את כל רכיבי המרינדה מכניסים לקערה ומערבבים היטב עד למרקם אחיד. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומכניסים למרינדה.

בינתיים שוטפים וחותכים את הירקות.

אחרי ההשרייה אני מוציאה את הטופו בעזרת כף מחוררת ללא הנוזלים ומעבירה לסיר ווק עם 2 כפות שמן נייטרלי (זרעי ענבים/ קנולה) עד שנצרב מכל צדדיו.

את המרינדה שנשארה שומרים בצד (נוסיף אותה ממש עוד מעט).

מוציאים את הטופו לקערה לצורך הקפצת הירקות בווק.

מקפיצים את הירקות- אני הכנסתי את אפונת השלג ראשונה, אחרי 2 דקות הוספתי את הזוקיני ואחרי 2 דקות נוספות את הברוקולי והפקצ'וי. מערבבים יחד עוד 5 דקות ומוסיפים את האטריות בטטה, הבצל הירוק, הבוטנים הקלויים והמרינדה ועל אש גבוהה מערבבים ומצמצמים את הנוזל. זה לוקח בין 7-10 דקות.

אחרי שהנוזל מצטמצם והאטריות והירקות ספגו את טעמי המרינדה מוסיפים את הטופו ומקפיצים עוד דקה .

בתיאבון

מוצרים הקשורים למתכון

19.90 
20.00  ל- 200 גרם
14.90 
14.00  ל-1 קילו
19.90 
5.00  ל-250 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לתושבי פתח תקוה והסביבה ברכישה מעל 299 ש"ח – קוד קופון free_shipping סגור

WhatsApp chat