פסטה נונמיטבולס / עדי אביגד

את זה שאני מכורה לאוכל איטלקי כבר סיפרתי לכם ? 

הדבר הראשון שהכנסתי לחנות היו פסטות איטלקיות איכותיות (טוב זה היה הדבר השני אחרי קרם בלסמי מצומצם). 

עכשיו שיש בידיי את הפסטות האיטלקיות השוות בעולם זוהי חובתי לשדך להן רטבים מושלמים לא ?

אז כחלק מהשליחות הזאת אני רוצה לשתף אתכם במתכון עסיסי במיוחד לרוטב עגבניות עם כדורי "בשר" עסיסיים ונימוחים שבעצם עשויים בעיקר מטופו.

 

אכלנו אותה השבוע לארוחת ערב בבית הוריי. 

אבא שלי העמיס צלחת עם 5 קציצות – אני לא הבנתי איך הוא הולך לסיים את זה … מסתבר שהוא חשב שהאוכל הטבעוני הזה לא הולך להשביע אותו אבל הוא לגמרי טעה ולא הצליח לסיים את הצלחת  🤣. אמא שלי לעומת זאת קצת היססה אז היא שמה לעצמה מנה קטנה. ראיתי אחר כך שלקחה לעצמה תוספת. 

הילדים אכלו בשמחה וששון וקיבלו את מנת החלבון 💪 

אז מה חשוב לדעת? 

  1. המתכון די קליל ולא דורש הרבה עבודה – הקציצות דורשות אפייה לפני שמכניסים אותן לרוטב ויש להצטייד מראש בתפוח אדמה מבושל 
  2. השתמשתי בטופו שלנו – טופו דראגון. הטופו הזה מיוצר על ידי משק ווילר, המיתוג שלו מוזיל משמעותית את המחיר והוא טעים ונגיש. הוא מגיע באריזה של קצת יותר מקילו ולמתכון הזה יש צורך רק ב300 גרם. את שאר הטופו אני מכניסה לקערה עם מים קרים ומאחסנת במקרר. אם מחליפים מים כל יום הטופו נשמר כך כשבוע. 
  3. רוטב העגבניות נוטה להיות חמצמץ, נכון ? קבלו  טריק מושלם אותו לימדה אותי גיסתי האהובה וזרקו לרוטב 2 תמרים. נכון שאפשר לאזן את הטעמים עם סילאן או סוכר אבל התמר מאזן אותו באופן מושלם. 

מוכנים?  רוצו לנסות 🙂 

זמן הכנה
60 דקות

לכמה סועדים
6

מצרכים

  • 500 גרם פסטה איטלקית איכותית 
  • פרמז'ן טבעוני של MICOL'S

לכדורי הטופו (יוצאים בין 18-20 כדורים): 

  • 1/2 כוס סולת
  • 2 כפות אגוזי קשיו טבעי
  • כף קמח (אני השתמשתי בכוסמין לבן אפשר להחליף בכל קמח אחר)  
  • 1 כפית מלח 
  • 1 כפית תערובת של עשבי תיבול איטלקיים מיובשים
  •  קורט תבלין לקציצות / ראס אל חנות 
  • 1/2 בצל חתוך לקוביות
  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות 
  • 1 תפוח אדמה מבושל בטמפרטורת החדר

לרוטב עגבניות: 

  • 4 כפות שמן זית 
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות 
  • 1 כוס מים 
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות 
  • כפית תערובת עשבי תיבול איטלקיים מיובשים 
  • כפית וחצי מלח 
  • כפית פפריקה  
  • 2 תמרים מגולענים קצוצים  
  • חופן בזיליקום טרי 

הוראות הכנה

מתחילים עם הקציצות. 

מחממים תנור ל 180 מעלות 

למעבד מזון מכניסים: סולת, קמח, תבלינים ואגוזים וטוחנים למרקם של קמח. 

מוסיפים את הטופו, הבצל ותפוח האדמה וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה שטחונה היטב. 

על תבנית עם נייר אפייה ובידיים רטובות יוצרים את הקציצות. לי יצאו 18 קציצות עגולות וחתיכות בגודל בינוני.  מכניסים לתנור ל 20-30 דקות עד שמשחים. 

עוברים להכנת הרוטב. 

בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות. מערבבים יחד כדקה ומוסיפים את שאר רכיבי הרוטב פרט לבזיליקום. כשהרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש, מוסיפים את הבזיליקום ומכסים. מבשלים ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה 15-20 דקות . 

כשהקציצות מוכנות מוציאים מהתנור ומוסיפים לסיר בעדינות. 

נותנים לזה להתבשל יחד עוד 10 דקות נוספות. 

מגישים על פסטה איטלקית איכותית ועם הרבה פרמז'ן טבעוני מלמעלה . 

בתיאבון   !

מוצרים הקשורים למתכון

19.90 
12.50 
17.90  ל- 250 גרם
40.00 
35.00 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לתושבי פתח תקוה והסביבה ברכישה מעל 299 ש"ח – קוד קופון free_shipping סגור

WhatsApp chat