דים סאם במילויים מפתיעים / עדי אביגד

איזה טעים זה דים סאם ? 

במסעדות אסייתיות זו המנה הראשונה האהובה עליי. בדרך כלל מגישים 5 יחידות אותן אני אמורה לחלוק באופן לא שוויוני בין משתתפי הארוחה וזה נגמר מה זה מהר ותמיד משאיר טעם של עוד. בחלק מהמסעדות גם אין דים סאם במילוי טבעוני מוצלח אז החלטתי להכין בעצמי טעמים אהובים וכמויות מספקות !

 

המזל הגדול הוא שיש לי בחנות את קופסאת הקסם שמכילה בתוכה דפי בצק דים סאם מוכנים לשימוש. הדפים מגיעים קפואים. בכל חבילה יש בערך כ-50 דפים. צורתם מרובעת. 

הוצאתי את החבילה להפשרה בבוקר ויכלתי לעבוד איתם כבר בצהריים. שסיימתי הכנסתי את מה שנשאר למקפיא עד לפעם הבאה שכנראה לא תהיה רחוקה כי זה יצא כל כך טעים!) 

 

כאשר הדפים מוכנים יכולים לעבור ישר למילויים –  

המילוי הראשון הוא מילוי כתום: בטטה, ג'ינג'ר, סויה ובצל ירוק 

המילוי השני הוא מילוי ירוק: תרד, בזיליקום, פטריות יער ואגוזים 

המילוי השלישי הוא מילוי ביונד : בורגר ביונד שפוררתי וטיגנתי עם בצל ופלפל צ'ילי 

דים סאם אפשר להגיש מאודה או מטוגן .אני אוהבת גם וגם.

השתמשתי בכלי במבוק לאידוי ואחר כך העברתי לצריבה על מחבת נון סטיק. לא חייב להוסיף בשלב זה שמן אבל אני הוספתי טיפה וזה נתן קראנצ' וצבע מהמם לדים סאם שלי. 

הכנתי קצת מראש קערית עם רוטב סויה אליה הוספתי פלפל צ'ילי חריף ובצל ירוק פרוסים כדי שאוכל לטבול בהם את כל העונג הזה והתוצאה לפניכם 👇

זמן הכנה
30 דקות

לכמה סועדים
6-8

מצרכים

  • חבילת דפי בצק דים סאם מוכנים 

הכמויות מתאימות לכ 10-12 יחידות מכל סוג 

למילוי הכתום

  • 1 בטטה גדולה מבושלת 
  • 1 וחצי כף רוטב סויה 
  • 1 גבעול בצל ירוק 
  • כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

למילוי הירוק

  • חצי בצל קצוץ
  • 3 פטריות יער קצוצות 
  • שן שום 
  • חופן עלי תרד ניוזלנדי 
  • 5-6 עלי בזיליקום 
  • 1/4 כוס אגוזי מלך 
  • קורט מלח 

למילוי הביונד

  • בורגר ביונד מופשר
  • רבע פלפל צ'ילי קצוץ
  • חצי בצל קצוץ

לרוטב

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 גבעול בצל ירוק פרוס
  • 1/4 פלפל צ'ילי פרוס

הוראות הכנה

מחממים מראש סיר עם הרבה מים , כזה שאפשר להלביש עליו את כלי האידוי. אני התמשתי בכלי בגודל בינוני (10"). מרפדים אותו בעלי חסה או כרוב. הסיבה שעושים את זה היא שהבצק של הדים סאם לא ידבק לכלי האידוי. 

מכינים את המילויים: 

מילוי כתום: מועכים את הבטטה המבושלת ומוסיפים לה את הסויה, הג'ינג'ר המגורד והבצל הקצוץ . 

מילוי ירוק: מטגנים חצי בצל קצוץ עד להזהבה,מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות, מוסיפים את התרד והבזיליקום (חתוך גס)  וקורט מלח ומקפיצים יחד עוד כמה דקות עד שמתרכך. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את האגוזים. טוחנים יחד.   

מילוי ביונד: מטגנים בצל עם קצת שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הבורגר המופשר למחבת ומפוררים באמצעות כף עץ. מקפיצים יחד עד שמוכן, מוסיפים פלפל צ'ילי קצוץ לפי טעם וממשיכים להקפיץ עוד דקה.  

 

ממלאים ומקפלים:

לוקחים כל דף ומניחים על כף היד , ממלאים כפית מהמילוי הנבחר ומרטיבים עם מים באמצעות האצבע את המסגרת של הדף כך נוצר הדבק שישמור את הדים סאם סגור. 

אני קיפלתי שתי קצוות מנוגדות אחד אל השני ואז צירפתי את הקצוות מכל צד (כמו קוואה קוואה). צריך לדאוג שהם יהיו אטומים כדי שלא יצברו נוזלים במהלך האידוי. 

 

מאדים וצורבים: 

כאשר המים בסיר רותחים מלבישים את כלי האידוי עליו פורסים את עלי החסה או הכרוב ומניחים עליהם את הדים סאמים, סוגרים את הכלי ל15-20 דקות. 

פותחים את הכלי ובודקים אם הדים סאמים נהיו שקופים מעט אז הם מוכנים. 

מעבירים למחבת עם מעט שמן (עדיף שמן זרעי ענבים, הנייטרלי בטעמו) , צורבים קצת מכל צד (צריך להפוך אותו  פעם או פעמיים). 

מגישים עם רוטב אסייתי טעים! 

ספרו לי איך יצא! 

מוצרים הקשורים למתכון

22.00 
14.90  ל-250 גרם
80.00  ל- 4 יחידות
16.90 

2 תגובות על “דים סאם במילויים מפתיעים / עדי אביגד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לתושבי פתח תקוה והסביבה ברכישה מעל 299 ש"ח – קוד קופון free_shipping סגור

WhatsApp chat