על האש טבעוני- לא מה שחשבתם

אביב הגיע, זמן לפיקניקים עם חברים ומשפחה, והשאלה האהובה עליי בתקופה הזו של השנה היא: מה להביא לעל האש טבעוני?

ובכן חברים , התשובה היא אחת: You Don't Have To Kill To Make A Grill

לכבוד האביב קבלו עשרה רעיונות ומתכונים קלילים לעל האש על טהרת הצומח. 

אזהרה ! אחרי קריאת הפוסט אתם עלולים להיות רעבים 

נקניקיות טבעוניות

גם אם נשים את המוסריות בצד – נקניקיות זה הדבר הכי לא בריא שאפשר להכניס לגוף שלנו.  האלטרנטיבה הטבעונית טעימה ואפילו עדיפה מבחינה בריאותית (אי אפשר לקרוא לה בריאה אבל היא בריאה יותר מהמקור). 

הנקניקיות של חברת בית עם אופי, מגיעות בשקיות של 1 ק"ג (כ20 נקניקיות) ובמספר טעמים: קלאסי, מרגז, חריף ואנגלי. 

ניתן ואפילו מומלץ להכין אותן על המנגל.   

ביונד בורגר

הבורגרים המעולים מבית Beyond Meat הם הדבר הכי קרוב שיש להמבורגר בשרי אמיתי. המרקם מושלם והטעם נפלא. 

נשים בהיריון לא צריכות לדאוג ממידת העשייה, שומרי כשרות יכולים להנות מצ'יזבורגר ללא חשש (עדיף עם צ'דר טבעונית).

מומלץ להפשיר מראש ולהכין על הגריל כ- 3 דקות מכל צד. 

שיפודי פטריות

בין אם תשתמשו בפטריות שמפיניון , פורטבלה או יער 

שיפודי פטריות על האש זה ממש מעדן! 

מערבבים בקערה את הפטריות עם שמן זית ומלח הימלאיה גס , משפדים וצולים. 

אופציות נוספות לשדרוג טעמים : להוסיף תבלינים (שבבי צ'ילי/ אבקת שום),  להשרות ברוטב טריאקי או במרינדה של סויה וסילאן.

שיפודי טופו

טופו הוא חומר גלם מעולה שסופח טעמים. הוא בעל מרקם עסיסי שמתרכך על הגריל. אני משתמשת בטופו במרקם קשה, חותכת לריבועים ומשרה במרינדה.  

קבלו מתכון קליל למרינדה מומלצת : 

1/3 כוס סויה, כף סילאן, שן שום כתושה, חתיכה קטנה שורש ג'ינג'ר מגורד. מערבבים הכל היטב ומשרים (אפשר 15 דקות, אפשר שעה ואפשר כל הלילה במקרר).  

ירקות על האש 

בין אם תחתכו אותם ותשימו על שיפוד ובין אם תשימו אותם שלמים על הגריל – ירקות על האש זה להיט מאילנית. 

לצורך העניין אני מצטיידת בפלפלוניםעגבניות שרי, בצלי שאלוט ותירסים. 

מכינה מרינדה של שמן זית, מלח, שום כתוש ועשבי תבלין לפי טעם (כל עשב שנקטף, נשטף ונקצץ יעבוד כאן מעולה- בזיליקום, טימין, רוזמרין ועוד). מערבבים עם הירקות ושמים על הגריל.   

רטבים ומטבלים 

הידעתם ? קטשופ וחרדל זה לגמרי טבעוני. גם סריראצ'ה, אריסה ורוטב ברביקיו .

מיונז טבעוני ניתן לרכוש אבל ממש קל להכין. 

לצורך הכנת מיונז יש להצטייד בבלנדר שתוך שניות ספורות יהפוך את המרקם הנוזלי של חומרי הגלם למרקם של מיונז של ממש.  מתכון למיונז טבעוני: 1/2 כוס חלב סויה , 1 כוס שמן צמחי (קנולה/ חמניה/ זרעי ענבים), קורט מלח, כפית חרדל, כף מיץ לימון / חומץ תפוחים).  כל זה בבלנדר ל10-12 שניות ומוכן. 

נפלאות החציל

חציל קלוי על הגריל זה ממש תענוג לחיך.   

הצעות הגשה : להוציא מהמנגל לצלחת, ליצוק מעל טחינה גולמית ולפזר הרבה פטרוזיליה קצוצה או למעוך היטב ולהכין סלט חציל במיונז עם לימון , מלח ושום לפי הטעם. 

 

סלטים 

מכירים את זה שאתם שבעים מהסלטים עוד לפני שהמנה העיקרית מוגשת לשולחן? אז כזה ! 

 אפשר להכין מגוון סלטי ירקות טריים עם תוספות שוות: דגנים או קטניות (בורגול/ קינואה), אגוזים בשביל הקראנצ', או פירות בשביל הטוויסט המתוק.

אפשר גם להכין סלטים מבושלים של סלק, גזר מרוקאי או מטבוחה.

בכל מקרה סלטים זה החיים !

צ'יפס !!!

אני ממש אוהבת צ'יפס אבל לא חובבת אוכל מטוגן. לכן הולכת על הגרסה הבריאה של צ'יפס אפוי בתנור.  

אני חותכת לרצועות, פלחים או עיגולים תפוחי אדמה מכמה סוגים ולפעמים ירקות נוספים (בטטה / בצל/ קישוא). מערבבת היטב בקערה עם שמן זית ומלח הימלאיה גס ומשם לתנור לאפיה על גריל בחום גבוה כחצי שעה. 

אם אתם מארחים בבית , אפשר לאפות בסמוך לשעת הארוחה ואם יוצאים לאכול בחוץ אפשר לקחת take away  

פיתה קראנצ'

המנגל כבר דולק ? 
נצלו את ההזדמנות ועשו לכם פיתה קראנצ' ביתית. 

בקערה ערבבו רבע כוס שמן זית , 2-3 שיני שום כתוש, קצת מלח ותבלין זעתר (או פפריקה) . 

חצו פיתה ל 2 חלקים באמצע שלה ומרחו על הצד הפנימי מהתערובת (התערובת אמורה להספיק ל2-3 פיתות) . שימו על גריל לכמה דקות מכל צד. נגבו עם חומוס/ טחינה או נשנשו ככה לבד! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משלוח חינם לתושבי פתח תקוה והסביבה ברכישה מעל 299 ש"ח – קוד קופון free_shipping סגור

WhatsApp chat