על האש טבעוני- לא מה שחשבתם

היום כל ילד או ילדה יודעים שטבעונים בעל האש לא נשארים רעבים. 

אחרי שנה מדהימה בה נכנסו לשוק תחליפי הבשר חברות ענק, יובאו ארצה מותגים מעולים, ומסעדות ישראליות טעימות המציאו תחליפים לא פחות ממדהימים – מה שבטוח בטוח –  You Don't Have To Kill To Make A Grill

קבלו עשרה רעיונות ומתכונים קלילים לעל האש על טהרת הצומח. 

טעים בפה, נעים בבטן 🙂

אזהרה ! אחרי קריאת הפוסט אתם עלולים להיות רעבים.  

נקניקיות טבעוניות

גם אם נשים את המוסריות בצד – נקניקיות זה הדבר הכי לא בריא שאפשר להכניס לגוף שלנו.  האלטרנטיבה הטבעונית טעימה ואפילו עדיפה מבחינה בריאותית (אי אפשר לקרוא לה בריאה אבל היא בריאה יותר מהמקור). 

אצלנו ניתן להשיג את הנקניקיות של המותג הותיק בית עם אופי (מגיעות בשקיות של 1 ק"ג) וכן את הנקניקיות המעולות ממסעדת הריינבו התל אביבית . 

ניתן ואפילו מומלץ להכין אותן על המנגל.   

ביונד בורגר

הבורגרים המעולים מבית Beyond Meat הם הדבר הכי קרוב שיש להמבורגר בשרי אמיתי. המרקם מושלם והטעם נפלא. יתרונות נוספים:  נשים בהיריון לא צריכות לדאוג ממידת העשייה, שומרי כשרות יכולים להנות מצ'יזבורגר ללא חשש (עדיף עם צ'דר טבעונית).

ניתן להזמין גם ביונד ביף, הטחון הטבעוני המושלם ולהכין ממנו מגוון מטעמים מעולים למנגל ! 

לבורגרים נוספים לחצו כאן 

שיפודים טבעוניים 

ניתן להכין שיפודים ממש עסייסים מפטריות ( שמפיניון , פורטבלהיער )

הן לא צריכות יותר מערבוב קל בקערה עם שמן זית ומלח גס – פשוט משפדים וצולים. 

טופו, טמפה ויובה הם גם חומרי גלם מעולים שניתן להשרות במרינדה או באחד מהרטבים המעולים של נמסטה לשלב עם ירקות (שרי/ בצל) לשפד ולצלות .

 

מטעמי מסעדת החומוס בר 

המסעדה הטבעונית החיפאית המעולה מייצרת ליין קפואים שמושלמים למאורע!

קבבים, שיפודים ופרגיות – יש הכל בטבעוני! 

 

טעמים של בית – הענק הירוק

בורגרים מעולים, ערייאס מושלם וקציצות חלומיות

ליין הקפואים של הענק הירוק נפלא ומחכה שתיקחו אותו אתכם לעל האש 

רטבים ומטבלים 

הידעתם ? קטשופ וחרדל זה לגמרי טבעוני. גם סריראצ'ה, אריסה ורוטב ברביקיו .

מיונז טבעוני ניתן לרכוש אבל ממש קל להכין. 

לצורך הכנת מיונז יש להצטייד בבלנדר שתוך שניות ספורות יהפוך את המרקם הנוזלי של חומרי הגלם למרקם של מיונז של ממש.  מתכון למיונז טבעוני: 1/2 כוס חלב סויה , 1 כוס שמן צמחי (קנולה/ חמניה/ זרעי ענבים), קורט מלח, כפית חרדל, כף מיץ לימון / חומץ תפוחים).  כל זה בבלנדר ל10-12 שניות ומוכן. 

סלטים 

מכירים את זה שאתם שבעים מהסלטים עוד לפני שהמנה העיקרית מוגשת לשולחן? אז כזה ! 

 אפשר להכין מגוון סלטי ירקות טריים עם תוספות שוות: דגנים או קטניות (בורגול/ קינואה), אגוזים בשביל הקראנצ', או פירות בשביל הטוויסט המתוק.

אפשר גם להכין סלטים מבושלים של סלק, גזר מרוקאי או מטבוחה.

בכל מקרה סלטים זה החיים !

צ'יפס !!!

אני ממש אוהבת צ'יפס אבל לא חובבת אוכל מטוגן. לכן הולכת על הגרסה הבריאה של צ'יפס אפוי בתנור.  

אני חותכת לרצועות, פלחים או עיגולים תפוחי אדמה מכמה סוגים ולפעמים ירקות נוספים (בטטה / בצל/ קישוא). מערבבת היטב בקערה עם שמן זית ומלח הימלאיה גס ומשם לתנור לאפיה על גריל בחום גבוה כחצי שעה. 

אם אתם מארחים בבית , אפשר לאפות בסמוך לשעת הארוחה ואם יוצאים לאכול בחוץ אפשר לקחת take away  

מרשמלו

המנגל כבר דולק ? 
נצלו את ההזדמנות לשיפוד מרשמלו 

שנים שלא ניתן היה להשיג בארץ מרשמלו טבעוני ולפעמים עדיין יש מחסור ביבוא אז כל עוד הוא כאן אני ממליצה להזמין כפול ! ולהנות ממנו כמו ילדים . 

 

משהו מתוק לקינוח ? 

ממתקים, חטיפי שוקולד, עוגות או עוגיות- יש הכל בטבעוני כבר אמרנו ?

כל זאת הודות למותגי בוטיק נפלאים

שמייצרים עבורנו את הקינוחים הכי מופלאים שיש. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat