פסטה כמו באיטליה / עדי אביגד

כשהייתי בת 20, אחרי שנה של עבודה במסעדה קלאסית כזאת של פעם שמגישה תפוח אדמה מוקרם, מרק בצל עם גבנ”צ בלחם וספגטי אלפרדו שמנתי במיוחד החלטתי שדי …

אני לא מסוגלת יותר לאכול את הרטבים הכבדים האלה וחייבת למצוא לי תחליף ראוי וקצת יותר קליל לרוטב– כי מפסטה אין סיכוי שאני נגמלת.  

היה לנו אחמ”ש כזה חמוד שממש אהב לבשל והיה נכנס לפעמים למטבח להכין לעצמו ארוחות.

פעם אחת הוא הכין ספגטי אליו אוליו, ונתן לי לטעום והשאר זה סיפור אהבה, ביני לבין האוליו כן ? כביכול מדובר על מנה סופר פשוטה – שמן זית, שום, מלח פלפל ומלא פטרוזיליה, אבל משהו בפשטות הזאת היה לי כל כך טעים ומאז אנחנו יחד, למורת רוחו של בן זוגי שטוען שאליו אוליו זה לא רוטב .

יותר מעשר שנים עברו מאז, אני מניחה שמאות מנות של אליו אוליו עברו תחת ידיי, כל פעם עם שדרוג קצת אחר, ירקות אחרים ותבלינים שונים , פעם עם ברוקולי ופעם עם ארטישוק, פעם עם יין ופעם עם לימון, פסטה עם גלוטן או פסטה בלי גלוטן .

אבל הפעם, איך אומרים – הגעתי ליעד ! בזכות תערובת התיבול המושלמת של LaLa תערובות מהטבע שהגיעו לחנות. זה ביחד עם הפסטה חונקי כמרים מקמח כוסמין שהגיעה השבוע (שזרקה אותי לתקופה במסעדה אחרת, אבל זה כבר סיפור אחר) הריצו אותי מיד למטבח להכין אליו אוליו משודרג עם תערובת תיבול עגבניות שרי המעולה שלה.

לחוויה איטלקית אמיתי הוספתי רבעי ארטישוק מתובלים של BELL.  

ועוד מילה על התערובות של הילה- התערובות שלה מכילות פרי וירק טבעיים המיובשים בחום נמוך, בתהליך ארוך המשמר את מירב הערכים התזונתיים. ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים. שווה לא ? 

זה המתכון שלי – רוצו להכין 🙂 

זמן הכנה
30 דקות

לכמה סועדים
4

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 5-6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 150 גרם רבעי ארטישוק על הגריל (עדיף להוציא עם מזלג או כף מחוררת מהשמן)
  • 2 כפות תערבות תיבול עגבניות שרי
  • 3/4 שקית פסטה מבושלת (בערך 350 גרם) 
  • 1/2 כוס מים (עדיף לשמור ולהשתמש במי הבישול של הפסטה)
  • חופן בזיליקום קרוע גס
  • מלח לפי טעם 
  • פלפל חריף / שבבי צ’ילי בהגשה – אופציונלי 

הוראות הכנה

בסיר רחב מרתיחים מים, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן (עד לרמת אל דנטה) 

מסננים את הפסטה ושומרים את מי הבישול . 

באותו סיר מחממים שמן זית ומוסיפים שום. כשמזהיב קלות מוסיפים את העגבניות שרי והארטישוקים , מערבבים כמה דקות נוספות עד לריכוך העגבניות. 

מוסיפים את תערובת התיבול והמלח וממשיכים להקפיץ דקה.

מוסיפים את הפסטה ומי הבישול ומערבבים עד שכל הפסטה מתעטפת בשמן הזית והתבלינים. 

מורידים מהאש, מוסיפים בזיליקום ומערבבים קלות . 

לאוהבי החריף אפשר להוסיף פלפל חריף או שבבי צי’לי בהגשה

בתיאבון 

 

מוצרים הקשורים למתכון

38.50 

פירות וירקות

בזיליקום

פירות וירקות

עגבניות שרי תמר

26.00  ל-1 קילו

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

16.90 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat