לחמניות גבינה טבעוניות / עדי אביגד

גילוי נאות, אני לא צמה בכיפור , אבל יש מנהג אחד שאני שומרת לי מהשנים שכן הייתי צמה.

אני באה מבית מסורתי, בו כולם צמים מהרגע שהם יכולים. אני התחלתי לצום בגיל 12 כי הבטיחו לי דיסק של רמי קליינשטיין מתנה אם אצליח. אז בשביל רמי זרמתי, צמתי וקיבלתי את דיסק האוסף המופלא שלו. שני עשורים אחרי ואני זוכרת את ההתרגשות, הצלילים והמילים. זה לגמרי היה שווה את זה.

את מסורת הצומות המשכתי לפחות עשור. 

בנעוריי, יום כיפור היה הזדמנות להתלבש בלבן חגיגי ולבלות עם החבר’ה (ובעיקר עם הבנים) עד אור הבוקר בתירוץ של – “נו אמא, ככה אני אשן עד מאוחר ביום השני והצום יעבור לי בצ’יק” . באמת עבר בצ’יק. ואיך זה בנעורים – אין אלוהים, איך שנגמר הצום ונפתחות המסעדות נוסעים עם החבר’ה לאכול איזה המבורגר או משהו כבד אחר. קיבה מבטון. 

מאוחר יותר בשנים של הצבא, התחלתי לעשן וכל מה שחשבתי עליו במהלך הצום זה מתי הוא יסתיים כדי שאוכל להצית לי סיגריה בכיף שלי עם איזה דיאט קולה.

אחרי שבגרתי, נגמלתי מהסיגריות, הצטרפתי לטקס הרגוע של ההורים, שלא לומר של הזקנים, והוא הטקס האהוב עליי עד היום.

“אחרי הצום לא נהוג להעמיס על הקיבה” אמא אומרת ואני מקשיבה-  שותה משהו חם ואוכל צנים או עוגיה.  

בימים ההם, הייתי פריקית של תוכניות בישול ונתקלתי במתכון ללחמניות גבינות של קארין גורן שאמרה שזה מתכון מעולה לצאת הצום, עושים הכנה לפני שנכנס הצום, הבלילה יושבת במקרר יממה ונכנסת לאפיה איך שאפשר להדליק את התנור בצאת הצום. קארין אומרת, אני עושה.  

נו צמנו 25 שעות – מה זה עוד 25 דקות לחכות ללחמניות ?

אני פריקית של מלוחים אז ברור שזה היה חלום. לחמניות חמות, גבינתיות, נמתחות ומושלמות לצד כוס תה שאבא מכין (שותל לי שתיל ענק של נענע בתוך כוס עם מים רותחים ושופך קילו סוכר) , זאת הייתה ועדיין דרך נהדרת לסיים את הצום. גם שאני כבר לא צמה.

וזה נהיה ריטואל, הייתי מכינה אותם כל שנה בצאת הצום ונהנית כל פעם מחדש. פעם מורחת חמאה ופעם דבש, ופעם גם וגם, וכמובן מחסלת כמה ככה בלי למרוח כלום עוד לפני שהן מתקררות.

שנה שעברה, בדיוק התקדמתי לתזונה טבעונית ונאלצתי לוותר עליהן.

המתכון המקורי מכיל קוטג’, גבינת קשקבל וביצים כל מה שאני לא אוכלת היום (זה לפני שמרחנו על זה חמאה ודבש, כן ? )

השנה אני יודעת קצת יותר על המטבח הטבעוני ולא התכוונתי לוותר אז נכנסתי היום למטבח ועשיתי ניסויים והגעתי לתוצאות מרשימות ביותר אותן אני שמחה לחלוק כאן .

המתכון הראשון הוא מתכון ללחמניות מקמח כוסמין וגבינות טבעוניות – המתכון כאן בהמשך 

המתכון השני הוא מתכון ללחמניות ללא גלוטן על בסיס תפוח אדמה וקמח טפיוקה- המתכון כאן 

הן יצאו ממש שונות זו מזו בטעם ובמרקם אבל שתיהן מפתיעות, טעימות ומנחמות באותה מידה. 

צום קל לצמים וגמר חתימה טובה 🙂 

זמן הכנה
45 דקות כולל אפייה

כמות לחמניות במתכון
20-22 יח’ קטנות

מצרכים

  • 2.5 כוסות קמח כוסמין לבן
  • שקית אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה טבעונית (אני השתמשתי בחמאה המעולה של וגה)
  • 200 גרם טופו משי
  • 100 גרם הגבינשיו של עדיקה מגורדת או נמסה (לא חובה) 
  • 2 כפות גבינת שמנת טבעונית (גבינת סויה / גבינת אגוזים) 
  • כפית מלח
  • שומשום לקישוט 

הוראות הכנה

מערבלים את כל החומרים במיקס עם וו גיטרה במהירות בינונית (אפשר גם ידנית או עם כף)

מתקבל בצק רך ונעים (דומה לבצק פריך) . 

מכינים עיגולים בגודל הרצוי וטובלים צד אחד בשומשום . 

מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-30 דקות (תלוי בתנור) 

מומלץ לחכות שיתקרר לפני הגשה אבל זה כמעט בלתי אפשרי כי הריח מטריף 

 

הערות לגבי המתכון – 

אני השתמשתי בגבינת סויה שקדים של mama q בתוספת זיתים וזה לגמרי משדרג

(גם כי אני מתה על זיתים במאפים מלוחים וגם כי הגבינה מעולה כמו שהיא ומסתבר שגם באפיה) זה ילך מעולה גם עם מעדן אגוזים טופז או טופז זיתים של אוטופי

טופו משי עשה פלאים למרקם- בלעדיו אלו יהיו עוגיות ממש מעולות . 

 

מוצרים הקשורים למתכון

18.50 

גבינות, שמנות וממרחים

טופז

30.00 

גבינות, שמנות וממרחים

הגבינשיו מבית עדיקא

22.00 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat