לחמניות “גבינה” ללא גלוטן / עדי אביגד

גילוי נאות, אף פעם לא הייתי בברזיל 

פשוט חיפשתי מתכון ללחמניות גבינה טבעוניות ליום כיפור  והתגלגלתי ליוטיוב שם יש מלא מתכונים (רובם בשפה זרה) ללחם שהוא כנראה מופלא גם בגרסתו הלא טבעונית שנקרא Pão de Queijo. 

האמת שהייתי סופר סקפטית שיצא מזה משהו טעים אחרי שקראתי את הרכיבים והופתעתי ממש. 

גם הטעם נפלא, גם המרקם מעולה והכי הכי זה הרגע הזה שחותכים אותן לחצי והן נמתחות ואי אפשר להאמין שאין בזה גבינה. 

למתכון המקורי עשיתי כמה שינויים שמתאימים לחיך של ארצנו הקטנטונת והרי הוא לפניכם!

זמן הכנה
45 דקות כולל אפייה

כמות לחמניות במתכון
15 יח’ בתבנית מאפינס

מצרכים

  • פירה מ- 3 תפוחי אדמה מבושלים 
  • 3 כוסות קמח טפיוקה 
  • שקית אבקת אפיה 
  • שמרי בירה (כף או 2 לפי טעם) 
  • כפית מלח
  • חצי כוס חלב צמחי (השתמשתי בסויה של דה בריד’ג) 
  • חצי כוס שמן צמחי (השתמשתי בשמן זרעי ענבים)  
  • 100 גרם גבינת פנינה של אוטופי או כל גבינת מוצרלה טבעונית אחרת .

הוראות הכנה

במעבד מזון ובפולסים קצרים מערבבים את הפירה עם כל היבשים (קמח טפיוקה, אבקת אפיה, מלח ושמרי בירה). מוסיפים את הגבינה, החלב והשמן ומעבדים היטב עד לקבלת עיסה אחידה, חלקה ומאוד (!) דביקה.  

משמנים תבנית מאפינס היטב ועם כף ממלאים אותה עד ל2 שליש גובה. 

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-30 דקות (תלוי בתנור) 

בתיאבון! 

 

מוצרים הקשורים למתכון

ללא גלוטן

קמח טפיוקה

8.90 

גבינות, שמנות וממרחים

פנינה

40.00 

תחליפי חלב

משקה סויה אורגני

10.90 
29.90 
16.90 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat