מרק קובה סלק של אימא / עדי אביגד

שבוע שעבר התרחבה המשפחה ואיתה גם הלב

אחותי ילדה תינוקת מתוקה, נכדה ראשונה אחרי שלושה נכדים בנדיטים שובבים.

מה שזה אומר זה שאמא שלי רק חיפשה דרכים להזין את היולדת הטרייה ואני קפצתי על המציאה.

זאת הייתה הזדמנות כיפית ששתינו במטבח יכולות להכין את ה-קלאסיקה של הילדות שלי, חלקת המטבח שאף פעם לא העזתי לגעת בה (או לנסות לגלגל אותה) – מרק קובה סלק עשיר ומפנק.

ברור שטעים בזכות היד הנפלאה של אמא שלי וברור שטבעוני בזכות אחד המוצרים החדשים והמובילים בחנות  – טחון מחלבון אפונה של משו משו

אז רגע לפני שנחזור לשמחה ולחגיגה במטבח נתעכב על הטחון הזה, שאותי הוא ממש הלחיץ כי זה קצת הרגיש לי כמו להתעסק עם בשר טחון , אבל אמא זרמה אז הלכנו על זה :

אחרי שעבדנו איתו הפעם אני חייבת לומר לכם שהוא יהיה מעולה כתחליף לבשר טחון (לא עלינו) בכל הקלאסיקות מהמטבח של אמא – פלפלים ממולאים, תבשיל קציצות ברוטב או תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני.

אני יכולה לחתום לכם שהילדים שלי יעדיפו קובה סלק על ממתקים , זה הדבר היחיד שאני יודעת בודאות שאם אגיש להם – הם לא יעשו פוזות , יבקשו עם רוטב / בלי רוטב/ עם סלק/ בלי גזר וכיו”ב, הם טורפי קובות .

עד כה, אמא הייתה עושים ניסויים עם המילוי הטבעוני עם כל מיני חומרי גלם : פטריות , שבבי סויה, טופו, עדשים ועוד … אבל הפעם זה יצא מוצלח מהרגיל .

הצבעוניות המטריפה של הירקות שנכנסו לסיר והמרק הסגלגל ומטריף החושים שיגע גם את האינסטוש שם העליתי סרטונים ממלאכת הגלגול. ובסקר שערכתי בו נשאלה השאלה – קובה סלק מתכון או משלוח ?  הרוב ביקשו מתכון (פרייארים זה מלא עבודה ) אז הנה הוא לפניכם !

מתכון לקובה סלק מבית אמא שלי , העיראקית המודרנית , דליה, או בשבילכם, דליוש

זמן הכנה
שעה וחצי 

כמות קובות
25-30 

מצרכים

למילוי

  • בצל גדול קצוץ
  • 250 גרם טחון מחלבון אפונה
  • כפית בהרט / תבלין לקובה / ראס אל חנות
  • מלח לפי טעם

למרק

  • בצל חתוך לקוביות
  • 3-4 סלקים טריים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • 2 ליטר מים
  • מיץ מלימון גדול
  • כף וחצי סוכר קנים / דמררה
  • מלח לפי טעם

לבצק

  • 250 גרם סולת
  • 250 גרם בורגול מסוג ג’ריש (דק)
  • כפית מלח
  • 1.5-2 כוסות מים

הוראות הכנה

אנחנו התחלנו בהכנת המילוי כדי שיתקרר לפני שייכנס לבצק

במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים עד השחמה את הבצל הקצוץ . מוסיפים את הטחון ומטגנים יחד 5 דקות עד שמתפורר , נעזרים בכף עץ. מוסיפים תבלינים (אפשר להוסיף בשלב זה גם פטרוזיליה או כוסברה קצוצים), אנחנו שכחנו מהתרגשות. מערבבים יחד עד לאיחוד טעמים עוד 2 דקות. מסירים מהאש ונותנים לזה להתקרר.

ממשיכים בהכנת המרק

בסיר גדול מטגנים ב2 כפות שמן זית: בצל, גזר, סלרי וסלק כחמש דקות , תוך כדי ערבוב מדי פעם. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים : מיץ לימון, מלח וסוכר. אחרי כמה דקות טועמים ומתקנים תיבול (אם יש צורך ואוהבים יותר חמוץ להוסיף לימון, מתיקות יש גם מהסלק והגזר אז תלוי בכם)

נותנים למרק להתבשל על אש גבוהה חצי שעה או אש נמוכה כשעה .   

 

מתפנים להכנת הקובות:

מערבבים יחד את כל המרכיבים עם חלק מהמים, עד לקבלת בצק גמיש לא רך מדי ולא קשה מדי. לאט לאט להוסיף מים עד לקבלת בצק אחיד שאפשר לעבוד איתו (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים.

בקערית עם מים מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

משטחים על כך היד, מניחים 2 כפיות מהמלית במרכז ועוטפים לצורת כדור.

צריך קצת לתרגל עד שיוצא כדור מושלם אבל זה לגמרי אפשרי, בין הצילומים לכלכתי את ידיי גם אני ועמדתי במשימה .

יוצאת כמות של 25-30 קובות .  אפשר להכניס את כולן , תלוי בגודל הסיר ובכמות הסועדים אבל אני ממש ממליצה להקפיא 10 קובות לפעם הבאה ואז רק צריך להכין את המרק  .

נתראה בשמחות ! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat