לביבות טבעונית / עדי אביגד

בסקר האינסטוש שערכתי נמצא כי מעל 50% מהמגיבים חושבים שחנוכה הוא חג מיותר!

מה ????

אני מתה על חנוכה, השירים, האוירה החורפית, הדלקת הנרות וכמובן הלביבות (הופתעתם שלא אמרתי סופגניות? אני לא אוהבת !- הנה יצאתי מהארון!)

אז שמעו משהו- הכנתי לביבות !

וזה כל כך פשוט שהגעתי למסקנה שלא חייב לחכות לחג חנוכה כדי להכין אותן. אבל מכאן ועד לחג מיותר ?  לא נראה לי !

כשחשבתי על המתכון ללביבות רציתי שיתן מענה לכמה דברים:

  1. שיהיה גם מטוגן וגם אפוי
  2. שיהיה קל להכנה וגם מהיר  (אתם לא תאמינו אבל בכל מסיבת חנוכה בגנים אני מתנדבת להביא לביבות !)
  3. שיהיה יפה וצבעוני
  4. שיהיה טעים !!!!
  5. שתהיה אופציה ללא גלוטן !

וכך יצא שהכנתי שלוש סוגי לביבות , צבעוניות וטעימות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

לביבות תפוח אדמה סגול וגבינה ללא גלוטן

לביבות בטטה אפויות ומתוקות

הגרסא הקלאסית (הטבעונית) מבית אימא

לכמות של כ 10-12 לביבות – מגרדים 2 תפוחי אדמה וחצי בצל לבן לקערה , מוסיפים 3-4 כפות קמח כוסמין, חצי כפית כורכום ומלח לפי טעם. מערבבים היטב ומלבבים עם הידיים היישר לתוך מחבת עם שמן חם.

התפקיד של הקמח הוא להדביק את התערובת, כדי שזה יצליח אין לסנן את הנוזלים שיוצאים מתפוח האדמה והבצל), ליצר עיסה יחסית אחידה וללבב.  

הכורכום נותן טעם וארומה מושלמים ולדעתי לא צריך יותר מזה .

הצעת הגשה 

בתוספת מטבל מיונז טבעוני עם שום ושמיר. אפשר לרכוש מיונז ממש כאן או להכין על בסיס משקה סויה ושמן. למיונז מוסיפים שן שום כתושה והרבה שמיר.

הגרסה המרשימה (עם רכיבים סודיים וללא גלוטן) ג’ק

לכמות של כ 10-12 לביבות – מגרדים 2 תפוחי אדמה סגולים וחצי בצל סגול לקערה, מוסיפים 100 גרם גבינשיו מגורדת, חופן פטרוזיליה קצוצה או כל ירוק אחר (עירית / שמיר / כוסברה) , 2-3 כפות קמח טפיוקה, כפית שום גבישי ומלח לפי טעם.

הטפיוקה יוצרת מרקם מעניין שממש מוסיף ללביבות הגבינה נמתחות כיפית כזאת ויחד עם הפטרוזיליה והשום יש כאן לביבות עם טעם חלומי !

הצעת הגשה 

בתוספת יוגורט טבעוני עם עירית. אני הגשתי לצד יוגורטופי חמצמץ מושלם, הוספתי לו עירית קצוצה וקצת מלח.

הגרסה המתוקה (והאפויה)

לכמות של כ 10-12 לביבות – מועכים 2 בטטות מבושלות לפירה, מוסיפים 2 כפות קמח ומלח לפי טעם. מערבבים היטב עד שמתאחד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, על נייר האפייה שבתבנית מורחים קצת שמן זית ומלבבים עם כף (התערובת מאוד דביקה) . ניתן לשמן גם את הלביבות מלמעלה אבל לא חייב.

מכניסים לתנור לכחצי שעה, מוציאים את התבנית, אצלי הם קיבלו קראנצ’ כיפי מלמטה אז הפכתי אותן לעוד 10 דקות בתנור כדי שיקבל קראנצ’ גם מהצד השני ויצא מושלם. 

אלה הלביבות שאני תמיד מכינה למסיבות הגן (רק שאני מכפילה כמויות), הילדים אוהבים כי הן מתוקות ונפלאות, הן עדיפות בגלל האפיה שלהן וגם מבוגרים טורפים אותן .

הצעת הגשה 

בתוספת מטבל טחינה וסילאן (יעני חלבה). ערבבתי טחינה אתיופית עם קצת מים והוספתי נגיעה של סילאן .

 

מוצרים הקשורים למתכונים

פירות וירקות

תפוח אדמה סגול

גבינות, שמנות וממרחים

הגבינשיו מבית עדיקא

22.00 

גבינות, שמנות וממרחים

ממרח טבעוני לסנדוויץ וסלט

24.90 

ללא גלוטן

קמח טפיוקה

8.90 
18.00 
21.90  ל- 900 גרם

אוטופי - הזמנות מראש עד ה- 23.2 , אספקה החל מה-26.2

יוגורטופי קטן

16.00 

פירות וירקות

עירית

18.50 

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

פירות וירקות

שמיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat