אירוח בגבינשיו / עדי אביגד

כשהייתי קטנה קיבלנו הביתה קלטת וידאו שנקראה אירוח בגבינות (כנראה זו הייתה קלטת שיווקית לכבוד חג שבועות שחילקו בסופר).
אהבתי ממש לצפות בה ולאמץ ממנה מתכונים חלביים בעיקר כי זו הייתה תקופה שהיה מקובל לאכול הרבה “מוקרם” עם ר’ מתגלגלת: תפוח אדמה מוקרררם, מרק בצל מוקרררם, ספגטי שמנת פטריות סופר מוקרררם.

מפה לשם המוקרם נעלם מהעולם (תודה לאל) ובשנה האחרונה גם הגבינות ירדו לגמרי מהתזונה שלי, ובתור אחת ששונאת מוקרמים אני עדיין אוהבת מאכלים “חלביים” ותמיד כיף לגלות שאפשר להכין אותם על בסיס הצומח, יעני פלנט בייס, יעני טבעוני.

בערב הסילבסטר הקרוב והמנצנץ אני מארחת כמה זוגות חברים כולם אוכלי כל ורציתי לבנות תפריט חגיגי ומרשים (ואם אפשר, בלי לעבוד קשה מדי)  
כדי שאוכל לעשות את זה הזמנתי למטבח שלי את האחת והיחידה עדיקא, הלא היא עדי יעקבסון היצרנית של הגבינשיו.
אם אתם לא מכירים את הגבינשיו אז אספר בקצרה שזוהי גבינה על בסיס קשיו שמגיעה קפואה וניתנת לשימוש היישר מהמקפיא למגוון מאכלים שהנפוץ מביניהם הוא כמגורדת לפיצה. 
אם אתם לא מכירים את עדיקא אז אספר בקטנה שבגלגולה הקודם הייתה בשלנית ביתית בעלת קייטרינג מוערך ובין מגוון כובעיה היא גם פעילה חברתית למען בעלי החיים, גם משווקת את הגבינשיו שלה בבתי טבע ומגוון פיצריות ברחבי הארץ, גם עובדת על פרויקטים קולינריים נוספים ומפתיעים וגם מתוקה אמיתית.

עדיקא ואני נפגשנו לראשונה בפסטיבל הטבעוני האחרון בשרונה והתאהבנו ממבט ראשון.  כשביקשתי ממנה לבוא לבשל איתי היא נענתה מיד. היא באה למטבח שלי עם כלי העבודה שלה ומלא אהבה ולימדה אותי כל מה שהמוצר המופלא שלה יכול לעשות (טוב לא הכל, חכו חכו).
אני מביאה בפניכם כאן את מה שהספקתי ללמוד עד כה – אירוח בגבינשיו!

כל המתכונים באדיבותה של עדיקא 💜 

מיני קיש עם “רויאלנשיו” 

המתכון מותאם לתבנית קיש בקוטר 29 ס”מ  או 6-7 תבניות של מיני קיש , קוטר 13.  אפשר לשחק עם מגוון תוספות לפי טעם אנחנו בחרנו לחלק את תערובת הרויאל ולהכין 2 סוגים: קיש ברוקולי וקיש פטריות. רעיונות נוספים: קיש בטטה, קיש פלפלים, קיש כרישה ועוד…  

קישים מתמצקים אחרי צינון במקרר אז אם אתם מתכננים אירוח כדאי ואף רצוי להכין את הקיש מראש. 

מצרכים לבצק

2 כוסות קמח (לבן או כוסמין לבן) 

כפית אבקת אפיה

כפית מלח 

1/2 כוס שמן זרעי ענבים 

1/2 כוס מים רותחים 

 

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל180 מעלות. 

בקערה מערבבים את כל היבשים. מוסיפים את המים והשמן יחד ומערבבים תחילה עם כף כי זה חם ואז עוברים ללוש עם הידיים. לא צריך ולא כדאי להתעסק איתו יותר מדי ברגע שמעובד לבצק אחיד להוציא למשטח מקומח ולרדד. לקרוץ עיגולים למיני קיש או לרדד לקוטר של התבנית הגדולה כולל שוליים ולהכניס לתנור לחצי אפייה (בערך רבע שעה) 

מצרכים לרויאל: 

קופסאת גבינשיו שהפשרנו מראש (200 גרם) 

300 גרם טופו רך (לא משי!) 

250 מ”ל קרם קוקוס 

1/2 כפית מלח 

1 כף שמרי בירה 

קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה: 

במעבד מזון או בלנדר מוט לטחון את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

לרויאל יש להוסיף ירקות חתוכים אחרי הכנה . לדוגמא- את הברוקולי חלטנו במי מלח וחתכנו לקוביות ואת הפטריות והבצל (חתוכים גם הם לקוביות) הקפצנו במחבת עם קצת מלח.  כאשר הבצק יוצא מאפיה ראשונית, יוצקים עליו את התערובת ומכניסים לאפיה נוספת של כ20-30 דקות או עד שמזהיב. 

קיש ברוקולי  

קיש םטריות ובצל

בורקס גבינשיו עם בצק עלים

להכנת בורקסים טעימים יש להפשיר מראש (עדיף לילה במקרר) חבילה של בצק עלים. העבודה עם הבצק פשוטה, אפשר לרדד על משטח מקומח או פשוט להשתמש בו כמו שהוא.

אנחנו לא רידדנו ויש לנו כמה טיפים בשבילכם: 

  1. אפשר להפוך את המלית למתוקה על ידי תוספת של צימוקים וסוכר וניל, תפוחים מקורמלים ועוד
  2. אפשר להשאיר אותה כמו שהיא או להוסיף לה תוספות מלוחות (אנחנו הוספנו במקרה זה זיתים ירוקים קצוצים ויצא מושלם). אפשר להוסיף תרד/ מנגולד ובצל מוקפצים , פטריות ועוד … 
  3. אפשר להכניס את המלית לשקית זילוף עם צנתר ולזלף לאורך הבצק . לגלגל מסביבו עד לסגירה שלא ייפתח באפיה. אפשר גם בלי שקית זילוף להניח עם כף או כפית. 
  4. להדבקה מיטבית של שומשום, קצח או כל דבר שאתם אוהבים בשלו קלות קצת קורנפלור במים. את הנוזל יש למרוח על מאפה העלים (יוצר אחלה דבק) 
  5. את הרולדות שנוצרות כדאי לשים על משטח עם נייר אפיה שיכול להכנס למקפיא לכמה דקות.
  6. נעשה סימונים של חיתוך ונכניס למקפיא לכמה דקות , כשהוא יצא יהיה יותר קל לחתוך אותו. החיתוך נדרש לפני האפייה. 

מתכון למלית מושלמת לבורקס : 

קופסאת גבינשיו שהפשרנו מראש (200 גרם) 

300 גרם טופו רך (לא משי!) 

1/2 כפית מלח 

1 כף שמרי בירה 

2 חופנים זיתים ירוקים קצוצים . 

מערבבים הכל חוץ מהזיתים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הזיתים הקצוצים ומערבבים. ממלאים את בצק העלים ויוצרים רולדות. חיתוך המאפה יתבצע לפני האפיה, לפי הטיפים הרשומים מעלה. אופים כ20-30 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב / משחים לטעמכם. 

אפשר להכין רולדות או כל צורה אחרת

מומלץ להגיש עם רסק עגבניות טריות מרענן

מיני פיצות 

את המתכון המלא לפיצה תוכלו למצוא כאן , הבצק והרוטב בהכנה ביתית, התוספות לבחירתכם והגבינשיו מגורדת מעל. הפעם במקום להכין 2 פיצות משפחתיות הכנו 4 מיני פיצות ומשאריות הבצק אילתרנו פוקאצ’ות עם תוספות שוות ואיך לא, גבינשיו!  

כנאפה

אחרי כל המלוח הזה ,צריך איזה קינוח במתיקות “מעודנת”, לא ? 

אז הכנו כנאפה – המתכון המלא – כאן 

מוצרים הקשורים למתכונים

גבינות, שמנות וממרחים

הגבינשיו מבית עדיקא

22.00 

טופו וסויה

טופו רך 1 ק”ג

18.50 

פירות וירקות

ברוקולי ארוז

פטריות ונבטים

פטריות שמפניון

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

פירות וירקות

תות שדה

20.00  ל- 500 גרם

גבינות, שמנות וממרחים

ממרח בטעם חמאה

18.50 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat