פודינג אורז מתקתק / עדי אביגד

פעם ראשונה שאכלתי דייסת אורז הייתה בהודו לפני יותר מעשור. 

הזמנו את זה באיזה מסעדה ולדעתי קראו לזה “קיר” ועפתי על זה. זה היה מתקתק ונימוח (אין לי מושג אם זה היה טבעוני, כנראה שלא) וכשחזרנו לארץ ביקשתי מאמא שלי להכין לי.  היא ישר התלוננה שכל החיים היא מנסה להסביר לי כמה זה טעים והנה פעם אחת אני אוכלת את זה בחוץ ומתלהבת ומתי אני אקשיב לה וזה 🙂 מכירים את זה בטח לא ?  

בתור ילדה ממש סלדתי מדייסות ונראה לי בכללי מאוכל רך, עם השנים ועם בוא הילדים למדתי להעריך את הקונספט המנחם. אז הנה הגרסה שלי לפודינג אורז מנחם. 

 

כמה דברים כללים לגבי המתכון : 

  1. אני השתמשתי באורז בסמטי , אני חושבת שזה יעבוד מעולה גם עם אורז עגול רק יכול להיות שיצטרך יותר נוזלים. 
  2. מתיקות הדייסה ממש  מעודנת, לי זה הספיק כי אני לא אוהבת מתוק מדי וגם בהגשה זילפתי קצת מייפל טבעי מלמעלה וזה נתן לזה טוויסט מתקתק מושלם. אם אתם אוהבים יותר מתוק תוסיפו סוכר (תטעמו במהלך הבישול ותתקנו טעמים). 
  3. ניתן להעשיר ולהעמיק את טעמי הדייסה עם מוסיפים לבישול כוכב אניס, חתיכה של שורש ג’ינג’ר וציפורן. 

זמן הכנה
30 דקות

לכמה סועדים
4

מצרכים

  • 1 כוס אורז בשמתי לבן מושרה לילה (כוס לפני השרייה)
  • 1 פחית קרם קוקוס (400 מ”ל)
  • 400 מ”ל חלב אורז שקדים 
  • 2 מקלות קינמון
  • כפית תמצית וניל
  • כף סוכר קנים

הוראות הכנה

את כל המצרכים שמים בסיר אחד, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. 

מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כ20 דקות נוספות (מדי פעם פותחים ומערבבים ובודקים אם יש צורך להוסיף נוזלים, אם כן אז להוסיף מים רותחים).  

לטעום ולתקן תיבול לטעמכם אם יש צורך (מבחינת מתיקות) 

להגיש עם אוכמניות כחולות טריות, תות שדה, קינמון טחון וקצת מייפל טבעי. 

בתיאבון 🙂 

מוצרים הקשורים למתכון

-11%

דגנים וקטניות

אורז בסמטי לבן אורגני

21.90  19.50 
11.90 
10.90 

טריים מיוחדים

אוכמניות טרי

45.00  ל- 150 גרם

קמחים ומוצרי אפיה ובישול

תמצית וניל טהורה

54.00 

אגוזים וזרעים

מקלות קינמון

6.90  ל- 100 גרם
28.90 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat