4 רעיונות לארוחת ערב ב15 דקות / עדי אביגד

בין אם אני צריכה לתקתק ארוחת ערב לילדים ובין אם בא לי פינוק לעצמי אחרי שהם ישנים יש לי כמה רעיונות בשרוול שיכולים להציל אותי בשעת רעב.

ב15 דקות על השעון (כולל שטיפת כלים) אני יכולה להכין ארוחה מזינה וסופר טעימה !

הסטופר מוכן ?   Go!

חביבת הקהל – מקושקשת טופו 

המושחתת – מלוואח עם סלט כמו ביצים ורסק עגבניות 

המתחכמת – סלט טונה מג’ק פרוט וחטיף אצות מלוח

לא התאמצתי -חביתת קטניות

מקושקשת טופו וגבינשיו עם בצל ופטריות 

בגדול – להכין מקושקשת טופו זה ממש פשוט-

מפוררים למחבת טופו, מוסיפים קצת כורכום בשביל הצבע ומלח וזהו מוכן !

אבל אני אוהבת להשקיע במקושקשת שלי (השקעה במסגרת 15 דקות עבודה כמובן!) , להעשיר את הטעמים ולרכך את המרקם – אז הנה המתכון המלא :

מצרכים 

  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 5-6 פטריות שמפיניון או פורטבלה קצוצות
  • 300 גרם טופו (עדיף רך) מפורר עם מזלג
  • 50-100 גרם הגבינשיו מבית עדיקא (או גבינת קשיו בהכנה ביתית או חצי כוס חלב סויה לא ממותק)
  • כפית שמרי בירה
  • חצי כפית כורכום
  • מלח לפי טעם (אפשר להחליף במלח הודי שחור לתוספת טעם ביצתי , אני במקרה של המקושקשת מעדיפה מלח רגיל) 

הוראות הכנה 

במחבת עם קצת שמן זית מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שגם הן מזהיבות. מוסיפים את הטופו המפורר ומערבבים היטב עוד 3-4 דקות.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לאיחוד טעמים.

את הגבינשיו או חלב הסויה מתחילים להוסיף בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי, יש אנשים שאוהבים מקושקשת יבשה, יש כאלה שאוהבים לחלוחית ויש כאלה כמוני שאוהבים אותה רכה רכה. 

הצעת הגשה 

הכי טעים עם לחמנית כוסמין (מתכון כאן) שתמיד יש לי במקפיא, אני מפשירה מראש ואנחנו אוכלים בכריך בתיאבון רב עם תוספות אהובות – חסה בשביל הקריספיות, אבוקדו כי זה החיים וספייסי מיונז (מיונז טבעוני בתוספת סריראצ’ה לגדולים) .     

מלוואח לצד סלט כמו ביצים מטופו ורסק עגבניות  

אז נכון שמלוואח זה לא בריא (בלשון המעטה) אבל פעם ב גם אני חוטאת באכילת הבצק הטעים (ומאכילה את ילדיי בג’אנק) ומנחמת את עצמי שמכינה אותו עם מעט מאוד שמן במחבת נונסטיק ומגישה עם סלט כמו ביצים עשיר בחלבון מטופו ורסק עגבניות עשיר בליקופן. 

שימו לב שימו לב ! ניתן להכין מלוואח בריא וללא גלוטן מקמח שקדים, קמח טפיוקה וחלב סויה, זה ממש פשוט ולפעמים אני מחליפה את המלוואח המקורי במלוואח מהמתכון הזה- הטפיוקה גורמת לגמישות הבצק וזה מרגיש די קרוב למקור וללא רגשות אשם והילידם זורמים. זה פשוט לוקח קצת יותר זמן ואנחנו פה בענייני תקתוקים.

אז סלב”צ טבעוני הכיצד? עם טופו כמובן ! וסויונז (אפשר קנוי ואפשר בהכנה ביתית)

איך מכינים מיונז טבעוני מחלב סויה ושמן (ועל כן שמו סויונז) 

להכנת המיונז יש לשים בבלנדר : 100 מ”ל שמן נייטרלי בטעמו (אני משתמשת בשמן זרעי ענבים), 200 מ”ל משקה סויה לא ממותק , כפית של חרדל (או פחות, תלוי כמה אתם אוהבים), קצת מלח וכפית מיץ לימון או חומץ תפוחים.

תוך כמה שניות הנוזל מתגבש לכדי סויונז טבעוני חלומי וכל מה שנשאר לנו הוא להרכיב את הסלט שלנו:

  • 300 גרם של טופו (עדיף רך) מפורר במזלג
  • 3 כפות סויונז קנוי או בהכנה ביתית 
  • חצי כפית או יותר קאלה נאמק (מלח הודי שחור)
  • מעט כורכום בשביל הצבע
  • 2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ (אופציונלי אבל סופר משדרג) .

מערבבים הכל יחדיו וטורפים בהנאה .

הצעת הגשה 

אפשר לגלגל לתוך מלווואח או סתם למרוח או לטבול , בכל מקרה זה פשוט מושחת וטעים.

סלט טונה משימורי ג’ק פרוט

עם הג’ק פרוט כבר התנסיתם ?  הפרי הבוסרי מגיע בשימורים ורוב ההתעסקות במתכון הזה הוא בשטיפתו וסחיטתו, יש לפרק אותו עם הידיים, לשטוף היטב במים ולסחוט אותו עד לייבוש (ראיתי טכניקה ביוטיוב שמשתמשים בחיתול בד לצורך הסחיטה וחוזרים על הפעולה מספר פעמים), אני לא עשיתי את זה כי לא היה לי כח אז יצא סלט חמוד, לא הכי מזכיר במרקמו את הטונה אבל כן מאוד מוצלח בטעם!

הסלט הזה קצת פחות להיט בקרב החיך של הילדים אז אני אוהבת לנשנש אותו עם איזה קרקר או פריכית.

מצרכים 

  • קופסאת שימורים ג’ק פרוט
  • 200 גרם גרגרי תירס (קפוא שהורתח קלות או משימורים)
  • 2 מלפפונים חמוצים קצוצים
  • 1/4 בצל סגול קצוץ
  • 2-3 כפות סויונז (מתכון למעלה או קנוי)
  • מלח ופלפל שחור (בערך המתכון היחיד בעולם שדורש מבחינתי פלפל שחור)
  • חטיף אצות (אני השתמשתי ב4 דפים מקופסא של חטיף אצות מומלח, הוא קריספי ומתפורר בקלות לסלט וזה יצא שדרוג מושלם)

 

מערבבים הכל יחדיו ואוכלים בהנאה

חביתת קטניות 

המתכון האחרון (מביך לקרוא לו מתכון) מורכב מתערובת החביתיות של lala .

מה שצריך לעשות לפני שטועמים חביתת קטניות כלשהיא זה פשוט להתנתק מכל מה שחשבנו שחביתה צריכה להיות כי זה לא דומה למקור, אבל זה טעים לא פחות , פשוט אחר.

אני אוהבת שיש לי בבית את התערובת המתובלת ואז כל מה שצריך זה מחבת נונסטיק וסבלנות .

להכנת החביתה כף גדושה תערובת ורבע כוס מים או חלב צמחי.
מטגנים עם מעט שמן זית על מחבת נונסטיק. מחכים בסבלנות שמתגבש והופכים צד.

תוספות אופציונליות – כל דבר שאתם אוהבים בחביתה שלכם : פטריות, עשבי תיבול, עגבניות, פלפלים. הכל הולך וכמובן אפשר גם בלי.

אם אין לכם את התערובת המושלמת של ללה זה חבל מאוד אבל אפשר להכין חביתת קטניות מ-קמח קטניות (אני מעדיפה קמח חומוס, יש כאלו שמעדיפים קמח עדשים אדומות אפשר גם חצי חצי)  ולזה יש להוסיף מלח ושום (כתוש או גבישי) ותבלינים כיד המלך. 

הצעת הגשה 

בטורטיה , בלחם או בצלחת עם ירקות ! בכל מקרה זה סופר טעימי .

מוצרים הקשורים למתכונים

טופו וסויה

טופו רך 1 ק”ג

גבינות, שמנות וממרחים

ממרח טבעוני לסנדוויץ וסלט

גבינות, שמנות וממרחים

הגבינשיו מבית עדיקא

22.00 
11.90  ל- 100 גרם

תחליפי חלב

משקה סויה אורגני

10.90 

פירות וירקות

בצל ירוק

חומרי גלם למטבח האסייתי

חטיף אצות ים קלויות עם מלח-ים

32.00 
23.90 

פטריות ונבטים

פטריות שמפניון

16.90 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat