פסטה עם נקניקיות שילדים אוהבים / עדי אביגד

רוטב עגבניות לפסטה זה קלאסיקה שבכל בית יהיה לה טעם שונה . 

הרוטב של סבתא שלי – מלא בשמן, בחריפות מעודנת ועם הרבה בזיליקום שהיא מגדלת כבר שנים באדנית שלה. היא מבשלת אותו על אש נמוכה זמן רב עד שהופך לכל כך סמיך שצריך רק להוסיף כפית ממנו לקערית פסטה והטעם עשיר ומושלם. 

הרוטב של אמא שלי – עם בצל, רסק עגבניות ופפריקה מתוקה יוצר צבע אדום מושלם וטעמים שמזכירים לי בית. 

הרוטב שלי מתחיל ברעש והריח האהוב עליי של השילוש הקדוש : שמן זית, עגבניה טריה ופרוסות שום ומשם משתדרג עם כל מיני תוספות לאיזון טעמים. 

אבל כמובן – בכל הנוגע לפסטה ברוטב אדום – לא משנה מה אני אגיש לילדים הם יטרפו ואם זה מגיע עם נקניקיות אז בכלל השמחה גדולה. 

 

המתכון המלא ממש כאן למטה 👇 ורגע לפני קבלו כמה טיפים להכנת רוטב העגבניות המושלם : 

🍅 עגבניות מאוד אוהבות בזיליקום – כדאי להוסיף כמה עלים טריים לרוטב
🍅 כדי לאזן את החמיצות של הרוטב שנוצרת מהעגבניות הוסיפו תמר חתוך גס ללא גלעין , אפילו שניים (גם כף סילאן או כף סוכר יעבדו אבל התמר פשוט עושה לרוטב נפלאות)
🍅 ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות משימורים
🍅 אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם מאוד אדום, הוסיפו קופסא קטנה של רסק עגבניות וכפית שטוחה של פפריקה לטעמכם (מתוקה, חריפה או מעושנת)

עם תוספות ושינויים ממש קלים אפשר להשתמש בו כבסיס למגגון מאכלים נוספים:

🍕 תכתשו את השום והוסיפו לרוטב קצת אורגנו יבש ויהיה לכם רוטב איטלקי מושלם לפיצה
🥘הקפיצו רצועות בצל ופלפל אדום והרי לכם רוטב מדהים לשקשוקה 
🥛 להכנת רוטב רוזה הוסיפו נגיעה של שמנת סויה / אורז / מי אגוז קוקוס
🌶 השתמשו רק בעגבניות טריות רכות והוסיפו לרוטב הבסיס פלפל ירוק חריף אש ויש לכם מטבוחה

זמן הכנה
30 דקות

לכמה סועדים
6-8

מצרכים

  • חבילת פסטה איכותית 
  • שמן זית איכותי בנדיבות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 עגבניה קלופה חתוכה לקוביות
  • 6 נקניקיות טבעוניות פרוסות לאורך / באלכסון) 
  • קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות / קוביות עגבניות
  • סוכר/ סילאן לפי טעם או 2 תמרים חתוכים לקוביות 
  • מלח לפי טעם 
  • קצת מים (רבע כוס או יותר , עדיף ממי הבישול של הפסטה) 
  • תוספות אפשריות לפי הטיפים הכתובים מעלה.

הוראות הכנה

בסיר רחב מרתיחים מים, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן (עד לרמת אל דנטה) 

מסננים את הפסטה ושומרים את מי הבישול . 

באותו סיר מחממים שמן זית ומוסיפים שום. כשמזהיב קלות מוסיפים את העגבניה הקלופה הטריה.מערבבים עוד 2 דקות ומוסיפים את הנקניקיות. צריבה ממש קלה ומוסיפים את שאר רכיבי הרוטב ( בעדינות עם המים ולפי צורך כדי שלא יהיה דליל מדי) 

אפשר להוסיף את הפסטה לרוטב או להגיש בנפרד (במקרה זה כדאי לשמן קלות את הפסטה עם שמן זית לפני. 

בתיאבון !

מוצרים הקשורים למתכון

98.00 
55.00  ל-1 קילו
13.50 

פירות וירקות

בזיליקום

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

18.50 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat