פלפלים ממולאים באורז וביונד ביף / עדי אביגד

כבר שבועיים שהוא כאן ואני לא מוצאת את הזמן להכין איתו משהו.   

כבר שבועיים שאני מפנטזת איזה מטעמים בשריים אני הולכת להכין איתו וחושבת לעצמי – איזה מאכל כזה ממש חסר לי מאז המעבר לטבעונות .

אתם יודעים על מי אני מדברת , כן כן על האמ-אמא של הטחונים מהצומח – הביונד ביף.

הפעם התחשק לי לחלוק את ההתרגשות אז ביקשתי מאביטל שהיא גם חברה שלי וגם עוסקת בעיצוב, סטיילינג וצילום שתצטרף אליי לסשן בישולים, צילומים וטעימות .

אביטל הזמינה אותי לבשל איתה במטבח החדש שהיא עיצבה בבית הוריה.

אחרי שקצצנו, בישלנו וצילמנו ישבנו גם לטעום, עם ההורים שלה שהם אוכלי כל, וזרמנו לשיחה על איך לא טבעונות .

להלן מסקנותיי :

הבעיה עם טבעונות היא שאנשים פשוט לא יודעים מה היא תזונה טבעונית ואין להם מושג שבהיותם אוכלי פירות, ירקות , קטניות ודגנים כבר 60-80 אחוז מהתזונה שלהם היא טבעונית בבסיסה.

יש את אלו שבטוחים שטבעונות קשורה לבריאות – הם אלה שחושבים שטבעונים אוכלים רק נבטים או חסה . פה אני מיד מסבירה שגם צ’יפס , פיצה והמבורגר יש בגרסה טבעונית והיא ממש לא חייבת להיות בריאה , אלא אפילו מושחתת.

יש את אלו שחושבים שטבעונים הם פנאטים שזועקים את זעקת בעלי החיים ולא ממש מעניין אותם אוכל. להם אני מסבירה שיש טבעונים שאוהבים בשר, פשוט לא אוהבים לאכול אותו . אנחנו מוותרים על בשר מטעמים אידיאולוגים, מוותרים על אוכל טעים שאהבנו לאכול כי בחרנו בחמלה.

וכמו שאני תמיד אומרת – ההסברה הכי טובה היא הסברה דרך הבטן .

אוכל טעים זה אוכל טעים נקודה . והיה לנו טעים . מאוד!

קבלו מתכון מושלם לפלפלים ממולאים באורז וביונד ביף ברוטב עגבניות עשיר ושמח.

המתכון בהשראת הממולאים ההורסים של ג’קי אזולאי שלמדתי להכין טרום טבעונות. 

על הצילומים והסטיילינג ההורס אביטל שפיר  

זמן הכנה
שעה וחצי

(כולל חצי שעה בישול וחצי שעה שמן תנור)

לכמה סועדים
5-7

(תלוי בגודל הפלפלים, המילוי הספיק ל-7 פלפלים גדולים)

מצרכים

  • 6-8 פלפלים צבעוניים (תלוי בגודל הסיר וגודל הפלפלים)

למילוי: 

  • בצל לבן גדול קצוץ 
  • 4 שיני שום קצוצות 
  • 1 חבילה ביונד ביף (450 גרם) 
  • צרור עשיר וקצוץ של ירוקים שאוהבים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר) 
  • 3/4 כוס אורז בשמתי לבן אחרי השרייה קצרה 
  • רבע כפית בהרט 
  • מלח לפי טעם 

לרוטב עגבניות:

  • 6 עגבניות 
  • בצל קצוץ
  • שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ
  • מלח לפי טעם

הוראות הכנה

הכנת המילוי

בסיר או מחבת גדולה נונסטיק עם כמה כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מוסיפים את הטחון הטבעוני ומערבבים היטב עד שמוכן (את הטחון מוסיפים לסיר אחרי הפשרה וזה דורש עבודת ערבוב עם כף עץ או סיליקון להפרדה של הטחון למרקם פירורי). 

מוסיפים את האורז, עשבי התיבול (אפשר ומומלץ להשאיר חופן ולהוסיף אותו לרוטב)  והתבלינים ומערבבים עוד דקה. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד 10 דקות על אש נמוכה . 

הכנת הרוטב

בסיר סוטאז’ רחב, מומלץ כזה עם מכסה שניתן להכניס לתנור מטגנים בצל קצוץ וג’ינג’ר עם קצת שמן זית. מוסיפים את העגבניות. אפשר לקצוץ אותן אבל הרבה יותר קל ומשדרג הוא לטחון אותן במעבד מזון / נינג’ה למרקם של רסק. מוסיפים מלח, עשבי תיבול ששמרנו בצד מקודם וכוס מים וניגשים למילוי הפלפלים. 

לכל פלפל מורידים את הראש בחתיכה אחת כך שיראה כמו סיר פלפל קטן עם מכסה . 

ממלאים את הפלפל בתערובת האורז והטחון, שיהיה מלא אבל לא דחוס, מוסיפים 2 כפות מרוטב העגבניות, מכסים בראש הפלפל ומסדרים בסיר, פלפל אחר פלפל . 

מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה על אש בינונית-נמוכה. 

אחרי כן מכניסים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לחצי שעה נוספת . אפשר להוסיף 10 דקות בתנור ללא המכסה לצריבה נוספת.

בתאבון !

מוצרים הקשורים למתכון

המומלצים לחג

ביונד ביף

59.00  ל- 453 גרם
-11%

דגנים וקטניות

אורז בסמטי לבן אורגני

21.90  19.50 
42.00  ל- 750 מ"ל

פירות וירקות

כוסברה

פירות וירקות

פטרוזיליה

פירות וירקות

שמיר

פירות וירקות

זנגוויל (ג’ינג’ר)

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat