פרנצ' טוסט עננים / עדי אביגד

אצלנו בבית , כל שבת זה פרנצ' טוסט 

אם אני מצליחה לישון עד מאוחר , אז אני מתעוררת בדיוק לשלב שהם רעבים למשהו שהוא לא קורנפלקס (מה שנקרא ארוחת הבוקר השניה שלהם) . 
אז למדתי לתקתק את הפרנצ' טוסט תוך כדי שאני שותה את הקפה הראשון שלי . 

ועכשיו חיי השתדרגו עם תחליף הביצה ויגן אג שממש הפך את המתכון לקל ופשוט ודומה למקור. 

בתור ילדה , אהבתי לאכול אותו בצורתו המלוחה עם שמנת חמוצה ליד . אבל הילדים שלי מעדיפים אותו מתוק . אז אני כבר אומרת – אם אתם בקטע של בריאות ולא אוהבים לטגן תעברו למתכון הבא , אם בא לכם משהו מושחת ועסיסי , תישארו 🙂 

זמן הכנה
10 דקות

לכמה סועדים
6 פרוסות/ 3-4 סועדים

מצרכים

  • חצי חלה פרוסה 
  • 1 מנה תחליף ביצה ויגן אג (לפי הוראות ההכנה – 2 כפות שטוחות אבקה +חצי כוס מים קרים, לערבב היטב) 
  • כוס תחליף חלב (אני השתמשתי בחצי כוס משקה סויה וחצי כוס אורז שקדים)
  • קמצוץ קינמון 
  • חצי כפית תמצית וניל 
  • שמן קוקוס לטיגון
  • אבקת סוכר ומייפל להגשה 

הוראות הכנה

מכינים את מנת התחליף ביצה ויגן אג ומערבלים היטב, מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים עד למרקם אחיד. 

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן קוקוס (אפשר גם שמן נייטרלי אחר, אני אוהבת את הטוויסט שנותן שמן הקוקוס לטעם של הפרנצ' טוסט) 

טובלים כל פרוסה בבלילה היטב ומעבירים למחבת, כמה דקות מכל צד עד שמזהיב או משחים לטעמכם. 

לאחר הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג. 

מעבירים לצלת הגשה ומפזרים אבקת סוכר מעל, ועוד קצת אבקת סוכר ואפשר גם קצת מייפל 

הערות להכנת גרסה מלוחה

מוסיפים לבלילה קצת מלח, שמים רק חלב סויה לא ממותק ומטגנים בשמן נייטרלי או שמן זית . 

מגישים עם יוגורטופי חמצמץ , ממרחי מאמא קיו או כל גבינה טבעונית אחרת שאוהבים . 

מוצרים הקשורים למתכון

28.00  ל- 236 מ"ל
-17%
59.90  49.90  ל- 1 ליטר

קמחים ומוצרי אפיה ובישול

תמצית וניל טהורה

60.00  ל- 60 מ"ל
-10%
12.10  10.90  ל- 1 ליטר
-10%
12.10  10.90  ל- 1 ליטר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat