לחמעג'ון טבעוני / עדי אביגד

לחמעג'ון או לחמה בעג'ין היא מנה מהמטבח הלבנוני / סורי / טורקי ומשמעותה בצק עם בשר. 

אני בכלל אכלתי אותה לראשונה ברשת מסעדות איטלקית בארץ שהגישה אותה על בצק הפיצה המעולה שלה ועם סלטון חריף בצד. וזה חברים כל העניין , ורק בשביל הסלטון הפשוט הזה חזרתי לאכול את המנה הזו שם. 
זה ביס מושלם שיש בו הכל וזו אחת המנות שיותר התגעגעתי אליהן מאז המעבר לטבעונות . 

ונכון שיש הרבה "טחונים" מהצומח ויכלתי לעשות את זה מזמן אבל חיכיתי לטחון האחד שלי , זה שירגיש לי ששווה לחזור בשבילו לאכול בשר, טבעוני כמובן 🙂 

אני מדברת על האחד והיחיד- הביונד ביף

המתכון של הבצק מבוסס על המתכון שלי לבצק פיצה ושודרג לאחרונה עם קמח פיצה ייעודי 

הייחודיות שלו זה זמן תפיחה יחסית קצר (בחורף קצת יותר ואפשר תמיד גם על 40 מעלות בתנור . 

הטופינג הבשרי בהשראת המתכון של רחלי קרוט מהבלוג קרוטית. 

צילום וסטיילינג הורס במיוחד – אביטל שפיר – סטודיו לעיצוב

זמן הכנה
שעה וחצי

(כולל שעה התפחה ו-20 דקות זמן אפיה)

לכמה סועדים
6

(4 סירות/ 2 פיצות עגולות)

מצרכים

לבצק : 

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • מים לפי העין בערך כוס אבל לא יותר מדי – עד שהבצק מתאחד ולא דביק!

לבשר הטבעוני:

  • חבילה אחת של ביונד ביף מופשר
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 1 עגבנייה גדולה בשלה קצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כפית כל תבלין : פפריקה, כמון, קינמון, שבבי צ'ילי או כפית תערובת תבלינים  ראס אל חנות / בהרט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי טעם 

 

לסלטון החריף: 

  • עגבניה גדולה קשה פרוסה דק
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • פלפל צ'ילי אדום/ פלפל ירוק חריף פרוס לפי מידת החריפות האהובה 
  • שמן זית, מלח, פלפל

מצרכים נוספים : 

  • קופסאת רסק עגבניות / משחת עגבניות/ עגבניות מרוסקות 
  • טחינה מתובלת כמו שאוהבים 

הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

במעבד מזון מכניסים את כל הרכיבים פרט למים, אותם יש להכניס בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. ללוש 10 דקות . לשמן קערה להכניס אליה את הבצק לכסות עם ניילון נצמד ולתת לו לנוח ולתפוח לפחות שעה. 

ממשיכים עם הכנת הבשר 

במחבת רחבה עם קצת שמן זית. מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את העגבניות עד לרכות, מוסיפים את התבלינים ואת הטחון של הביונד, מפוררים היטב עם כף עץ ומטגנים הכל יחד, מוסיפים את הצנובר (אחרי קלייה בנפרד) ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים יחד עוד דקה.

מרכיבים את המנה 

מוציאים את הבצק מהתפחה, לשים היטב ומוציאים את האויר. 

מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (להכנת סירות) או ל-2 כדורים (להכנת 2 פיצות עגולות). 

מרדדים על משטח מקומח ויוצרים את הצורה המבוקשת . 

מורחים על הבצק שכבה של רסק עגבניות ועליה מפזרים את המלית הבשרית. 

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכ- 20 דקות או קצת יותר (תלוי בתנור) .

מגישים עם סלט רענן וחריף והמון טחינה. 

בתיאבון 🙂 

מוצרים הקשורים למתכון

המומלצים לחג

ביונד ביף

59.00  ל- 453 גרם
12.00  ל- 1 ק"ג

פירות וירקות

פטרוזיליה

פירות וירקות

פלפל צ'ילי

פירות וירקות

שום ישראלי מקולף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat