מוקפץ תאילנדי עם טמפה / אורית ארנון

הפעם בבלוג שלי אני מתכבדת להציג שתי אורחות כבוד !

הראשונה, היא אורית ארנון , שחוץ מזה שהיא לקוחה ותיקה שלנו, היא צלמת אוכל מושלמת ומתכונאית מופלאה.

השניה היא, מלכת החלבון החדשה בשכונה – הטמפה. 

הטמפה שאני מוכרת בחנות מיוצרת על ידי Tempeh.il המעולים.

טמפה הינו מאכל אינדונזי מסורתי המיוצר מפולי סויה מותססים שלמים. היא משמשת כמקור מצוין לחלבון מלא. 

כבר תקופה שהשתיים האלה נפגשות במטבח הביתי של אורית ויוצרות קסמים. 

אני עוקבת באדיקות אחרי אורית באינסטוש שלה ומקבלת המון השראה מאורח החיים הבריא באופן כללי, ובין היתר מהארוחות הטעימות שהיא משתפת.

מה שאני אוהבת במתכונים שלה – זה לא רק שהם נראים טוב ומצטלמים טוב אלא גם שהם בריאים, מזינים ומתאימים לנשים עסוקות.

אורית לא מתפשרת על חומרי הגלם שהיא בוחרת, דואגת להוסיף מנת חלבון בארוחה ולכן מחפשת מקורות שונים לגיוון.

כשהיא פגשה לראשונה בטמפה זאת הייתה אהבה מטעימה ראשונה והשאר היסטוריה. את ההיסטוריה אתם יכולים לראות בעמוד האינסטוש המושלם של אורית שמוקדש כולו לאהבתה לאוכל טבעוני ללא גלוטן ואורח חיים בריא . לחצו כאן למעבר לעמוד האינסטוש היפיפה של אורית (או על התמונה היפיפיה שלה למעלה) 

ביקשתי מאורית שתשתף אותי באחד המתכונים הכי אהובים עליה  ואני כל כך שמחה שהיא בחרה דווקא במנה הזאת –חלום של ארוחת צהריים (או ערב) כמו שאני אוהבת – קלאס באפס מאמץ.

מתכון קליל ומהיר למוקפץ שטעמו החמוץ-מתוק-חריף מזכיר קצת פאד תאי, רק בלי רוטב הדגים ועם מצרכים זמינים.

אני כבר השריתי לי טמפה על הבוקר אז בצהריים נשאר לי רק לחתוך ולהקפיץ. מוזמנים להצטרף אליי!

                                                                                                                                                                                                                                                                   התמונות באדיבותה של אורית ארנון 

מוקפץ תאילנדי עם טמפה / אורית ארנון 

כשתי מנות גדולות או שלוש בינוניות 

מצרכים:

למשרה הטמפה:

300 גרם טמפה (חבילה)

שתי כפות רוטב סויה או תמרי ללא גלוטן 

כף רוטב צ׳ילי מתוק ללא סוכר

חצי כוס מים.

 

למוקפץ:

2 בצל ירוק פרוס ( גם החלק הירוק וגם החלק הלבן)

כף ג׳ינגר קצוץ

שתי שיני שום קצוצות

שני גזרים חתוכים לרצועות

רבע כרוב לבן חתוך לרצועות

פלפל אדום אחד חתוך לרצועות

פלפל אדום חריף 

חבילת נבטים סיניים

כוסברה

איטריות או שבבי אורז מוכנים לפי הוראות היצרן

 

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה/ תמרי ללא גלוטן

כף חומץ אורז

כף סילאן או מייפל

כפית שמן שומשום

2 כפות אבקת בוטנים ( או חמאת בוטנים)

שליש כוס מים

 

להגשה:

בוטנים קלויים קצוצים

כוסברה

בצל ירוק

פלפל אדום חריף

לימון או ליים

 

הוראות הכנה

מתחילים יום קודם או לפחות שעה לפני הכנת המנה בחיתוך הטמפה והשרייתה בחומרי המשרה. את הטמפה כדאי לחתוך לריבועים קטנים יחסית של 2 על 2 ס״מ בערך.

ממש לפני הכנת המנה מכניסים את הטמפה המושרת לתנור ל 20 דקות השחמה או לחילופין ניתן להקפיץ אותה על המחבת במשך 5 דקות ומניחים בצד.

מניחים מחבת גדולה על הכיריים ומתחילים בטיגון במעט שמן של החלק הלבן של הבצל הירוק והג׳ינג׳ר ולאחר מכן נכניס את שאר הירקות: הגזר הפלפלים והכרוב ולבסוף גם השום.

כעת נכניס את הטמפה המושחמת ואיטריות האורז המוכנות יחד עם הרוטב ונערבב כשתי דקות. נוסיף את הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים ונערבב שום. נוריד מהאש ונניח בצלחת הגשה ומפזרים מעל שוב כוסברה, בצל ונבטים וקצת פלפל אדום ומעל בוטנים קלויים קצוצים.

מוצרים הקשורים למתכון

29.00  ל- 330 גרם

ללא גלוטן

שבבי אורז

10.00  ל- 227 גרם

חומרי גלם למטבח האסייתי

רוטב סויה ללא גלוטן (תמרי)

25.00  ל- 300 מ"ל

למזווה

סילאן טבעי

21.90  ל- 900 גרם

חומרי גלם למטבח האסייתי

שמן שומשום טהור (לא מזוכך)

17.50  ל- 185 מ"ל

חומרי גלם למטבח האסייתי

שמן שומשום טהור (לא מזוכך) – גדול

27.00  ל- 370 מ"ל
16.00 
28.00  ל- 700 גרם
9.90  ל- 454 גרם
9.90  ל- 454 גרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp chat